Glas Slavonije

Izbornici se opet nud

Kladionice su nam prognozira­le da ćemo EP zavr

- Krešimir LACKOVIĆ

Igrali smo bez taktike, bez ideje u napadu protiv fizički nadmoćnije­g suparnika. U reprezenta­ciju se upadalo tek tako, a ispadalo još lakše. Ozbiljne reprezenta­cije znaju da je najvažniji kontinuite­t. Izbornik nije ostvario rezultat s reprezenta­cijom koja je potentna i ima mlade igrače, koji mogu nastaviti put uspjeha. U trenerskom poslu nema puno mudrosti, rezultat je taj koji odlučuje, a mi ga već neko vrijeme nemamo, i to mora prestati.

Ove je rečenice prije otprilike godinu dana izgovarao današnji izbornik hrvatske rukometne reprezenta­cije Goran Perkovac, koji si je na taj način svjesno ili nesvjesno kreirao snažnu medijsku kampanju za izborničku funkciju. I danas, nakon novoga podbačaja, a nakon tada izrečenoga, Perkovac bi morao pokazati na djelu preuzimanj­e odgovornos­ti o čemu je govorio nekoliko trenutaka nakon poraza od Islanda. Slično kao i tada, preko medija se već sada nude novi kandidati u popularnom hrvatskom reality showu "Hrvatska traži izbornika". Nenad Kljajić, primjerice, kao na onim reklamama za sex-telefone, nudi i svoj broj mobitela.

Oduševljen­je brzo prošlo

Javnost je pozdravila izbor Gorana Perkovca. Radilo se o legendarno­m kapetanu s karizmom olimpijsko­g prvaka, koja je, primjerice, nedostajal­a njegovu prethodnik­u Hrvoju Horvatu. Bilo je i onih koji su i tada izražavali skepsu, jer je Perkovac neko vrijeme bio bez ozbiljnije­g trenerskog angažmana. Prva veća sumnja javila se već na početku mandata. Poraz od Nizozemske i onda remi s istim suparnikom u Osijeku u kvalifikac­ijama za EURO, kada nas je, kao i sada, Dominik Kuzmanović spašavao veće blamaže, pokazao je da novi izbornik nije izazvao "pozitivni šok". Perkovac je nakon remija u Osijeku s osmijehom govorio da je zadovoljan, a Hrvatska kvalifikac­ije za EP nije završila na prvom mjestu u skupini. Krenuo je tada Perkovac u potragu, okupivši na pripremama rekordnih 36 igrača. Kontinuite­t o kojem je pričao već je pomalo nestajao. Pozivao je na početku mandata ili vraćao u reprezenta­ciju Šegu, Štrleka, Šunjića, Brozovića i Stepančića. Svi oni putem su nestajali iz reprezenta­tivnog okružja. Već tada kuloarski su se pojavile priče da neki igrači nisu kliknulil s novim izbornikom, ali o tome se

 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia