Glas Slavonije

Nakon Osijeka još deset utakmica u Đakovu

-

Nekima, pa i potpisniku ovih redaka, aktualni NBA događaji nisu posljednji­h godina baš pretjerano zanimljivi. Ipak, ima još dobrih ideja koje nam pristižu iz najjače košarkaške lige i organizaci­je na svijetu. Ova koju provode zajednički­m snagama NBA Europe i Hrvatski košarkaški savez pokazala se punim pogotkom. Riječ je o Junior NBA ligi, koja na području cijele Lijepe Naše okuplja 30 osnovnih škola (klubova), podijeljen­ih u istovjetne divizije kao i u najpopular­nijoj košarkaško­j franšizi na svijetu. Tako školarci (djevojčice i dječaci od 1. do 4. razreda) iz Regije Istok čine Northwest diviziju u sklopu Zapadne konferenci­je, a to su sljedeće škole:

OŠ "August Harambašić" Donji Miholjac (Minnesota Timberwole­s), OŠ Ivana Kozarca Županja (Denver Nuggets), OŠ "Dr. Franjo Tuđman" Beli Manastir (Utah Jazz), OŠ Jagode Truhelke Osijek (Oklahoma City Thunder) i OŠ "Vladimir Nazor" Đakovo (Portland Trail Blazers). Prvi od dva turnira odigran je u osječkom Gradskom vrtu, gdje je bilo živo na parketu, ali i na tribinama. Podrška roditelja i školskih prijatelja nije izostala, bila je bučna i poticajna za aktere, koji su odradili ukupno deset utakmica. Svaki klub odigrao je četiri susreta, a sve pobjede upisali su Minnesota i Oklahoma, Poru tland je na polovičnom učinku, a prve pozitivne rezultate na drugom će turniru, u Đakovu (subota), tražiti Utah i Denver. Naravno, rezultatsk­i imperativ ovdje ne postoji, riječ je o kvalitetno­m druženju uz košarku, koja se na ovaj način kvalitetno prezentira našim najmlađima.

Spomenut ćemo i rezultate osječkog turnira, da sve bude u sportskom duhu: Minnesota – Utah 37:4, Portland – Oklahoma 19:27, Minnesota – Denver 25:16, Oklahoma – Utah 21:2, Portland – Denver 30:18, Utah – Portland 10:19, Denver – Minnesota 11:15, Oklahoma – Portland 20:11, Utah – Minnesota 7:28 i Denver – Oklahoma 12:3. N.B. ■

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia