Glas Slavonije

Nije nerealno da ovo kolo slavonski dvojac na konto stavi 4 boda

-

nedjelju su teškom mukom slavili u 14. prvoligašk­om kolu kod Hermes Analitice nakon produžetka, dan poslije saznali su protivnika u četvrtfina­lu Kupa Krešimira Ćosića (Dubrava), a danas (srijeda) na programu je nova prvenstven­a obveza. Košarkaši Vrijednosn­ica Osijek od 17 sati u Maloj dvorani Gradski dočekuju zagrebačku Mladost. Znamo da je riječ o juniorskom pogonu Cedevite Junior, momčadi koja je trenutno na učinku 4-10, ali to ne znači da je bezopasna.

- Nema bezopasnih utakmica i protivnika. Dobili smo ih u prvom dijelu bez problema, ali dobili smo i Hermes, pa smo se prije tri dana itekako namučili da osvojimo bodove - kaže trener Domagoj Kujundžić, koji dobro zna da svatko želi skinuti skalp momčadi koja se bori za naslov prvaka. Brokeri su meta svima, tako će biti danas, tako će i ostati do kraja sezone. Izdanje od nedjelje bilo je za zaborav, ali sa sretnim završetkom.

- Nismo odigrali dobro, uspjeli smo se izvući u završnici. Ne nekom kvalitetom, već što smo ipak spremniji od Zagrepčana, koji su popuštali kako se utakmica bližila kraju. Primili smo 99 poena u 40 minuta, u dodatnih pet tek osam. Pamte se bodovi - objektivan je trener VROS-A. U Zagrebu se ranije od predviđeno­g na parket vratio Amerikanac Ashton, comeback je obilježio s 38 poena, a igrao je svih 45 minuta.

Ozljedu noge zaradio je Vladović, koji je stisnuo zube, ali je dobio i dva dana poštede, te bi danas trebao biti na raspolagan­ju. Posljednja utakmica iscrpila je neke igrače, ali nema vremena za predah, treba odraditi Mladost na pravi način.

Domaća obveza je i pred Brođanima, oni će sat prije na parket, u 16 sati u SD Vijuš stiže Omiš Čagalj Tours, protiv kojeg je Marsonia slavila u gostima početkom sezone. Billo bi dobro sve to ponoviti. Momčad Igora Kovačevića poražena je prošlog vikenda kod Gorice (88:77), na poluvremen­u je imala vodstvo od pet razlike, u drugih 20 minuta ipak nije izdržala. Debitirao je i novopridoš­li dvojac, Fran Jacović je za 30 minuta ubacio 12 poena uz osam skokova, Josip Popić je za 24 minute imao double-double (11+13). Sada će se predstavit­i domaćoj publici, svi vjeruju, s dobrom igrom i pobjedom. Ostali parovi 15. kola: Jazine Arbanasi – Stoja, Hermes Analitica – Samobor, Crikvenica – Ribola Kaštea, Zagreb – Gorica i Podstrana - Kvarner 2010. N. Benčina ■

Vrijednosn­ice Osijek od 17 sati dočekuju Mladost, a osnažena Marsonia će kod kuće na parket sat prije

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia