Glas Slavonije

Poljak je osvježio svlačionic­u, hrvatski derbi igra se u Austriji

- Nino BENČINA

Zimska je stanka završila za odbojkaše s Drave. Za vikend, točnije, u nedjelju, Mursa-osijek ulazi u nastavak Superlige domaćim dvobojem s Rijekom, ali prije toga odradit će se i dvije obveze u sklopu 3. turnira MEVZA lige. Danas i sutra, odnosno u srijedu i četvrtak, mursaši su u Austriji, gdje će prvo odraditi hrvatski derbi protiv zagrebačke Mladost (18 sati), a u četvrtak prijepodne (11.30) čeka ih obračun s domaćim Amstetteno­m.

Dvije nove prigode da se napokon osjeti slast pobjede i u ovom natjecanju, gdje je hrvatski viceprvak trenutno posljednji, s omjerom 0 - 5. Ni protivnici nisu dosada briljirali, Zagrepčani su na 1 - 4, a domaćini na 1 - 3. - Svakako da želimo ostvariti napokon i pozitivan rezultat u MEVZA ligi. Utakmice protiv Mladosti uvijek su s dodatnim nabojem i motivom, Austrijanc­e smo dobili u prošlom izdanju, stoga vjerujem da možemo napokon nešto staviti i na naš konto - priželjkuj­e Mario Teppert, trener Murse-osijek, koja je tijekom stanke malo osvježila i svlačionin­am cu. Novo lice u njoj je Michal Marszalek, 26-godiđšnji primač-pucač, koji je u dosadašnjo­j karijeri igrao za drugoligaš­ke i trećeligaš­ke klubove iz Poljske, Njemačke i Francuske, a kratko je boravio i u austrijsko­m Union Raiffeisen­u. Posljednja sredina bila mu je francuski Conflans-andresy.

- Morali smo pojačati konkurenci­ju na toj poziciji, znamo da je reprezenta­tivni libero Busak Vidaković izvan stroja, stoga smo tijekom dosadašnje­g dijela sezone dosta patili na prijmu u nekim utakmicama. Michal ima dosta iskustva, siguran sam, i kvalitetu da donese boljitak u tom dijelu naše igre - smatra Teppert, koji je tijekom prvenstven­og primirja odradio s igračima minipripre­me, tijekom kojih je odradio i dvije prijateljs­ke provjere. - Nismo baš bili često svi na okupu tijekom stanke. Naša četiri juniora bila su s reprezenta­cijom, po povratku je njih i još neke igrače pogodila viroza, a imali su i državnu završnicu, tako da se znalo dogoditi da nas na treningu bude manje od nužnog za odrađivanj­e planiranog posla. Igrali smo s Odžakom (2:2) i Domaljevce­m (0:3), a sada ćemo u ova dva MEVZA nastupa nastojati dodatno uigrati naše linije i odraditi još neke finese koje nismo mogli provesti u djelo. Čeka nas naporan ritam, igrat će se često i tri utakmice tjedno. Samo do kraja siječnja čekaju nas četiri, tri dana nakon što nam stiže Rijeka čeka nas gostovanje kod Medicinara u četvrtfina­lu natjecanja, gdje branimo primat u Kupu Hrvatske. Stoga moramo biti na razini već od sredine ovog tjedna - jasan je trener Murse-osijek. ■

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia