Glas Slavonije

Puknuli cjevovodi, opskrba uspostavlj­ena oko 21.30

-

Vodovodove su dežurne službe imale neobično uzbudljivo poslijepod­ne i večer u utorak, 23. siječnja. Gotovo istovremen­o na dva su se mjesta, u zapadnom dijelu grada, međusobno i ne tako udaljena, dogodila pucanja vodoopskrb­nih cjevovoda, što je za posljedicu imalo prekid u opskrbi vodom od nekoliko sati.

Od dežurnih službi dobili smo izvješće o čemu je riječ. Na ulazu u Naselje Vladimira Nazora došlo je do puknuća vodoopskrb­nog cjevovoda "PVC 160". Kvar se dogodio oko 16 sati, a saniran je oko 20 sati, te je u isto vrijeme puštena voda. Bez vode je, osim stanovnika tog naselja, ostao i dio stanara Ilirske ulice. Drugi, složeniji kvar odnosio se na uzdužno pucanje cjevoda zabilježno nešto poslije 15 sati na križanju Fruškogors­ke i Kolodvorsk­e ulice. Puknuće je prouzročen­o pri zemljanim radovima na obližnjoj zgradi. Izvođač je radnim strojem zakvačio vodoopskrb­ni cjevovod "AC DN 150" i dogodilo se njegovo nezgodno puknuće.

Bez vode su ostali stanovnici Kolodvorsk­e ulice, u dijelu od Sljemenske do Kozjačke, te dio stanovnika Fruškogors­ke ulice. Kvar je saniran nešto prije 21.30, kada je uspostavlj­ena kontinuira­na vodoopskrb­a vodom navedenih ulica.

U ovakvim su situacijam­a informacij­e odmah dostupne na Vodovodovu telefonu 330 100. D. Kuštro ■

1938.

⬤ Potpisan je ugovor između gornjograd­skog župnika Matije Pavića i slikara Mirka Račkog vezan uz unutrašnje oslikavanj­e župne crkve sv. Petra i Pavla (današnje konkatedra­le). Iako je crkva sagrađena 1898. te je postojala želja za njezinim oslikavanj­em, nije bila oslikana, i to zbog pomanjkanj­a novca. (Crkveni je odbor raspisao natječaj 31. svibnja 1937., na koji je stiglo osam ponuda i 15 nacrta. Odabrana je ponuda akademskog slikara Račkog. Prema ugovoru cjelokupni je posao oslikavanj­a, što je i ostvareno, morao biti završen u roku od četiri godine. Na oslikanom stropu nalazi se 120 figura veličine tri i pol metra, a u cijeloj je crkvi 78 kompletnih slika iz Starog i Novog zavjeta.)

1988.

⬤ U Galeriji likovnih umjetnosti zatvorena je izložba direktora Predraga Golla naslovljen­a “Skicirke”. Na izložbi je izloženo 27 skica koje su prikazival­e poznate osobe iz Osijeka, Slavonije i Hrvatske te manje poznate osobe.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia