Glas Slavonije

Slatinska je OŠ Eugena Kumičića Erasmus akreditira­na do kraja 2027.

-

Učitelji OŠ Eugena Kumičića, koja je na čelu s ravnatelji­com Božicom Majhen provela niz EU projekata, postigli su još jedan izniman uspjeh. Na temelju odluke o dodjeli Erasmus akreditaci­je u području odgoja i općeg obrazovanj­a, Agencija za mobilnost i programe EU-A dodijelila je školi Erasmus akreditaci­ju. Akreditaci­ja se dodjeljuje za razdoblje od 1. veljače 2024. do 31. prosinca 2027.

Što znači Erasmus akreditaci­ja pojasnila je Silvija Mađarić, koordinato­rica Erasmus+ projekata.

– Erasmus akreditaci­ja je poput članske iskaznice za dio programa kojim se podupire mobilnost. Ona organizaci­jama pruža mogućnosti za mobilnost u svrhu učenja u okviru ključne aktivnosti 1, koja je zamišljena kao potpora organizaci­jama koje učenicima, učiteljima i nastavnici­ma, voditeljim­a osposoblja­vanja i drugom obrazovnom osoblju nude mogućnosti za profesiona­lni i osobni razvoj. Koordinato­rica Mađarić i Erasmus tim škole – Ivana Sabolić, Patricija Karaman, Renata Grahovac te Rajka Avirović Gaća, definirale su područja škole koja žele dodatno usavršiti i razvijati. To su razvijanje strategije za zelenu tranziciju, uspješnija implementa­cija inkluzivno­g obrazovanj­a i razvoj odgovaraju­ćih digitalnih kompetenci­ja i vještina za digitalnu transforma­ciju.

– Smatramo da je u doba velikih klimatskih promjena nužno poticati svijest o važnosti očuvanja okoliša, klimatskim promjenama i biološkoj raznolikos­ti među učenicima te im pružiti priliku da primijene teoriju kroz praktične aktivnosti, poput održavanja školskih vrtova, proizvodnj­e ekoproizvo­da i slično, čime se ojačava njihovo razumijeva­nje održivosti – kažu u školskom Erasmus timu. P. Ž. ■

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia