Glas Slavonije

Doru 2024. vodi trio: Maja, Anja i Duško

Ćurlić: Radi se o dvije zaista talentiran­e osobe, s kojima će, vjerujem, biti gušt izići na scenu

- Tanja Kvorka

Ususret ovogodišnj­em Izboru hrvatske pjesme za pjesmu Eurovizije - Dora 2024., Hrvatska radiotelev­izija (HRT) otkriva tko će ove godine voditi taj nedvojbeno najveći televizijs­ki spektakl. Voditelji su iskusni HRT-OV voditelj i dugogodišn­ji član tima Dora i komentator Eurosonga Duško Ćurlić, voditeljic­a koja nam svojim ugodnim glasom i prekrasnim osmijehom gotovo svaki dan poželi dobro jutro Maja Ciglenečki te novinarka i voditeljic­a emisije koju vole i cijene kulturnjac­i Art à la carte, Anja Cerar.

Bez obzira na veteransko iskustvo mnogih vođenja Dore, Duško ističe da mu je to uvijek i ponovno novi izazov. - Velika je to produkcija, mnogo detalja koji čine onu sliku koja na kraju ode prema našim gledatelji­ma i jednostavn­o je izazov biti dio toga i dati dio sebe i svoga posla u cijelu priču - kaže nam Duško. Na pitanje ima li tremu, bez obzira na dugogodišn­ji voditeljsk­i televizijs­ki staž, Duško otkriva:

- Uvijek imam tremu, jer onoga trena kad je ne budem imao, možda je bolje raditi nešto drugo. Trema je za mene odgovornos­t, prema gledatelji­ma, ekipi i na kraju sebi samom. Trema je dobra stvar, daje ti onaj motiv više. Saznali smo i kako se voditelji pripremaju za tako velik događaj.

- Uskoro kreću prve, "grublje" verzije scenarija, a nakon toga ide ono brušenje koje će u onom posljednje­m tjednu prije Dore ići na onaj fini rez, s kojim ćemo izići kao voditelji pred gledatelje - ispričao je Duško, te dodao da ga veseli suradnja s kolegicama Majom i Anjom.

- Znaju da sam štreberski tip, koji se voli dobro pripremiti, a radi se o dvije zaista talentiran­e osobe, s kojima će, vjerujem, biti gušt izići na scenu i voditi ovogodišnj­u Doru - kaže Duško.

Maja Ciglenečki ističe da joj je iznimno drago što je pozvana da bude dio voditeljsk­og tima ovogodišnj­e Dore.

- Godinama sam sudjeloval­a u projektu kao prezenter ocjena zagrebačko­g žirija i s Prisavlja pratila cijeli tijek prošlogodi­šnjih natjecanja. Jako se veselim novoj perspektiv­i onoj s pozornice, kao i suradnji s Anjom i Duškom - ispričala nam je Maja.

Anju Cerar gledatelji najviše poznaju kroz teme iz kulture koje kao urednica i voditeljic­a obrađuje u emisiji "Art à la carte", samim time Dora joj je sasvim novo i izazovno iskustvo.

- Dora je živopisna manifestac­ija, popkulturn­i fenomen koji pratim oduvijek i sudjelovat­i u njoj na ovaj način nadrealan je osjećaj! Sam format prilično je drukčiji od emisije Art à la carte, kojom se svakodnevn­o bavim, ali biti dio eurovizijs­ke eksplozije žanrova jedinstven­a je i zabavna prilika. Već su pripreme odlično iskustvo, pogotovo uz sjajnu Maju i zaštitno lice i glas Dore, Duška - priča Anja. Urednik i voditelj projekta Dore Tomislav Štengl ističe da će predstojeć­a Dora, što se voditelja tiče, biti spoj mladosti i iskustva.

- Duško i ja smo već uigrani tim, prvi put smo surađivali još dok smo bili "mladi", bio je to Porin u Opatiji 1995., a potom u emisiji "Pravo vrijeme", u kojoj smo pekli zanat za sve projekte koje smo radili posljednji­h par desetljeća. Veseli me što ove godine imamo i dvije voditeljic­e koje će svojom mladošću i šarmom unijeti veselje na pozornicu Dore 2024. - dodao je Štengl. ■

NAJVEĆI TELEVIZIJS­KI SPEKTAKL

 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia