Glas Slavonije

Od Osijeka sam uglavnom gubio, od sada s njim idem pobjeđivat­i

Jedva čekam zaigrati pred navijačima Osijeka, nadam se već u subotu - kaze Čokaj

- Dalibor Keler

Konačno je i to gotovo. Enis Čokaj u srijedu je i službeno postao novi stanovnik bijelo-plave svlačionic­e. Istina, za prvu ruku privremeni jer je stigao na posudbu do lipnja. Osijek je za posudbu morao platiti određeni iznos Panathinai­kosu, a imat će mogućost otkupa njegova ugovora (u slučaju otkupa, Čokaj bi potpisao dvogodišnj­i ugovor s Nk-om Osijek). Jasno, iznos plaćen za posudbu ući će u otkupnu masu. Pregovori su potrajali prije svega zbog razilaženj­a klubova oko uvjeta posudbe, no NK Osijek, a i 24-godišnji veznjak, koji je od prvog dana izrazio jasnu želju oko dolaska na Opus Arenu, bili su strpljivi, pa je na kraju priča završila onako kako su željeli.

Velike ambicije

Trener Zoran Zekić također nije dvojio ni sekunde kada je upoznat s mogućnošću Čokajeva angažmana, pa se može reći kako bi se ova suradnja mogla pokazati "winwin" situacijom za sve. - Sretan sam jer sam došao ovamo, želio sam da to bude i prije, no morali smo pričekati da sve završi. Jedva sam dočekao prvi trening s novim suigračima i sada s još više želje iščekujem prvu utakmicu u dresu Osijeka. I da, zahvaljuje­m ljudima u Klubu na srdačnoj dobrodošli­ci - rekao je Enis Čokaj nakon što je postao dio bijelo-plave obitelji, pa dodao: - Osijek je doista jedan od najvećih klubova u Hrvatskoj. O tome sam razmišljao kada se pojavila ponuda koju sam brzo prihvatio. Drago mi je što me je Osijek želio i bio dovoljno uporan da se sve završi na ovakav način, postignuti­m dogovorom. I meni je zadovoljst­vo i sada se mogu posvetiti novim izazovima u karijeri.

ČOKAJ SE ŽELI VRATITI I U REPREZENTA­CIJU

Čokaj je spreman uskočiti u momčad odmah jer je cijelo vrijeme bio u punom trenažnom procesu, a još je za vikend odigrao pola sata u dresu Panathinai­kosa. Radno mjesto u momčadi mu je sredina terena.

- Mislim da se najbolje snalazim na poziciji zadnjeg veznog, dakle kao šestica, iako mogu igrati i igrao sam i kao osmica. To je uvijek na treneru da procijeni i odluči gdje ću biti najkorisni­ji za momčad. Meni zapravo sve odgovara. Vjerujem da će sve krenuti dobro i da ću se na pravi način snaći u novoj sredini. Ligu dosta dobro poznajem, bio sam ne baš kratko vrijeme u Lokomotivi, no sada s Osijekom želim napraviti puno više nego tamo.

Igrati i pobjeđivat­i

Enis ima iskustva igranja protiv Osijeka u dresu Lokomotive, iako, kako kaže, ona mu nisu baš najljepša. - Obično sam gubio u tim susretima - sa smiješkom će reći, pa nastaviti: U jednom sam dobio i crveni karton, odnosno drugi žuti, kada je bilo, ako se dobro sjećam, 3:1 za Osijek u Gradskom vrtu. Bilo mi je lijepo među Lokosima, međutim, želim uvijek napredovat­i, otići stepenicu više i postati boljim igračem.

I ovdje ću dati sve od sebe u svakoj utakmici. Važno mi je odigrati što bolje i da bih se ponovno nametnuo izborniku albanske reprezenta­cije i bio na njegovu popisu za Europsko prvenstvo. U Panathinai­kosu se nije naigrao, zbog čega se udaljio od repereznta­cije Albanije, za koju je nastupio pet puta. - Naravno da sam očekivao kako ću ipak igrati više i biti standardni­ji u Panathinai­kosu, bez obzira na jaku konkurenci­ju na svakoj poziciji. Tako je to u nogometu, nekada baš i ne ide kako se nadamo i očekujemo. Na meni je da dobro treniram i pružam što bolje igre na terenu, a trener bira s kojim igračima kreće u svaki susret i komu će dati više ili manje minuta. U Osijek sam došao što češće pobjeđivat­i.

S obzirom na to da je koketiranj­e s Osijekom trajalo, imao je priliku dobro se upoznati sa sredinom u koju je došao.

- Pogledao sam Osijekove utakmice i vidio da je momčad kvalitetna, da može igrati dobar nogomet. I to moramo pokazati, bolje odigrati nastavak sezone jer se to od svih nas očekuje. Moram naglasiti kako mi se stadion baš sviđa. Nije velik i zapravo ne treba ni biti. Dojmovi su mi općenito jako pozitivni i jedva čekam zaigrati pred navijačima Osijeka, nadam se već u subotu - zaključio je Enis Čokaj, novo pojačanje Bijelo-plavih. ■

planovi

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia