Glas Slavonije

Zverev kao prava zvijer nakon vrlo teškog životnog razdoblja

-

Za finale Australian Open igrat će Rus Danil Medvedev protiv Nijemca ruskog podrijetla Alexandera Zvereva. Njemački se tenisač kao posljednji plasirao u polufinale prvog Grand Slama sezone nakon što je u Melbourne Parku iznenadio drugog nositelja i aktualnog wimbledons­kog pobjednika, Španjolca Carlosa Alcaraza sa 6:1, 6:3, 6:7 (2), 6:4.

Zverev je prva dva i pol seta odigrao fenomenaln­o te je kod vodstva 5:3 u trećem servirao za meč. No tada je Alcaraz ponudio dio svoje teniske raskoši, prvi put u dvoboju oduzeo servis Nijemcu, a onda s nekoliko izvrsnih poena dominirao tie-breakom i odveo dvoboj u četvrti set. Ipak, Zverev je u toj dionici u igri uspio pronaći put do pobjede. Za Zvereva, iza kojeg je teško razdoblje zbog ozljede, ali i optužbi bivše djevojke za fizičko zlostavlja­nje, ovo je prva pobjeda protiv TOP 5 igrača na Grand Slam turnirima iako mu je ovo sedmi ulazak u polufinale, u Melbourneu je bio među posljednja četiri 2020., u Roland Garrosu je dolazio do polufinala tri godine zaredom (2021-2023), dok je na US Openu 2020. igrao svoj jedini finale, a 2021. stigao ponovno do polufinala. U petak će Zverev u polufinalu igrati protiv trećeg igrača svijeta Rusa Danila Medvedeva koji je svladao Poljaka Huberta Hurkacza sa 7:6 (4), 2:6, 6:3, 5:7, 6:4. Drugi polufinaln­i par čine branitelj naslova i prvi igrač svijeta Novak Đoković i Talijan Jannik Sinner.

Nastavlja se australska bajka Ukrajinke Dajane Jastremske. U Melbourne je stigla kao 93. tenisačica svijeta, od sljedećeg tjedna će biti mnogo bolje plasirana na WTA ljestvici nakon što je postala prva kvalifikan­tica koja je stigla do polufinala u 45 godina Australian Opena. Ukrajinka je u četvrtfina­lu eliminiral­a 50. tenisačicu svijeta Čehinju Lindu Noskovu sa 6:3, 6:4 poslije 78 minuta igre. Jastremska, kojoj je ovo prvo polufinale Grand Slam turnira u karijeri, oduzela je tri puta servis Noskovoj, koja je napravila jedan break. Na putu do polufinala Jastremska je eliminiral­a bivšu pobjednicu Australian Opena Victoriju Azarenku i aktualnu pobjednicu Wimbledona, Čehinju Marketu Vondrousov­u.

Ukrajinka će u polufinalu igrati protiv Kineskinje Quinwen Zheng, koja je eliminiral­a Ruskinju Anu Kalinskaju sa 6:7 (4), 6:3, 6:1. U drugom polufinaln­om susretu igrat će branitelji­ca naslova, Beloruskin­ja Arina Sabaljenka i Amerikanka Coco Gauff. I. Liović ■

 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia