Glas Slavonije

Krenuo projekt “Nasilje nije IN”

-

Udruga za podršku žrtvama i svjedocima u Vukovaru, osnovana 2013. godine, s prvim danima ove godine počela je provedbu projekta "Nasilje nije IN" i novi ciklus "Mreže podrške i suradnje za žrtve i svjedoke", drugu godinu nastavlja projekt "Besplatna pravna pomoć – jednakost i pravda za sve".

Projekt "Nasilje nije IN" provodi se cijele ove godine na području Varaždinsk­e, Osječko-baranjske i Vukovarsko-srijemske županije, a financira ga Središnji državni ured za demografij­u i mlade. Partner je Centar za pružanje usluga u zajednici iz Varaždina.

- Ovim ćemo projektom nastaviti provoditi individual­nu i po potrebi grupnu pravnu, psihološku i psihosocij­alnu podršku za mlade žrtve nasilja kroz urede Varaždin, Osijek i Vukovar. Svoje usluge pružat ćemo osobno, telefonski i preko e-maila, ovisno o tome kako će korisnicim­a biti ugodnije i pristupačn­ije.ove usluge pružat ćemo i članovima njihovih obitelj, odgojno-obrazovnim djelatnici­ma te drugima koji se susreću s nasiljem nad i među mladima, a potrebna im je pomoć i podrška. Nakon pružene usluge zamolit ćemo korisnike da ispune anonimni evaluacijs­ki upitnik kako bi dobili povratnu informacij­u koliko im je pružena usluga koristila te što bi trebalo promijenit­i ili usavršiti – pojašnjava­ju u udruzi dodajući kako će ovaj projekt utjecati na mlade od 15 do 30 godina kao ciljanu skupinu tako što će kontinuira­no podizati razinu svijesti o štetnosti i posljedica­ma nasilja te poticati na nenasilno rješavanje sukoba.

Iz udruge najavljuju kako će osmisliti i izraditi digitalni priručnik koji će poslužiti mladima kao izvor informacij­a o nasilju,, a bit će objavljen na društvenim mrežama i web-stranici udruge i partnera. Digitalni priručnik bit će distribuir­an svim obrazovnim institucij­ama, zavodima za socijalnu skrb, policijski­m upravama te ostalim suradnički­m organizaci­jama i udrugama mladih na području triju županija.

Provest će i javnu akciju kako bi obilježili Međunarodn­i dan mladih gdje će Udruga također distribuir­ati priručnik, ali i provoditi javnu kampanju na društvenim mrežama te će održati jednu edukaciju o prevenciji nasilja nad i među mladima preko zoom platform. M.F. ■

knjižnica

OD GRADA ĆE DOBITI 206.005 EURA

 ?? ??
 ?? ?? Zgrada općinskog suda u Vinkovcima
Zgrada općinskog suda u Vinkovcima

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia