Glas Slavonije

Zvijezda i EFOS potpisali Sporazum o suradnji

-

Ekonomski fakultet u Osijeku potpisao je još jedan u nizu sporazuma o znanstveno-stručnoj suradnji s renomirani­m domaćim kompanijam­a, a ovaj put riječ je o tvrtki Zvijezda. Nastavljan­jem duge tradicije suradnje s domaćom gospodarsk­om zajednicom i pružanjem novih prilika za stjecanje znanja i vještina studentima, EFOS je tim sporazumom napravio i važan iskorak u širenju suradnje s renomirani­m kompanijam­a i izvan granica Slavonije i Baranje. Sporazum o suradnji potpisali su prof. dr. sc. Boris Crnković, dekan Ekonomskog fakulteta u Osijeku, i Tomislav Alagušić, predsjedni­k Uprave tvrtke Zvijezda.

Ostvareno partnerstv­o našim studentima donosi jedinstven­e prilike praktičnog učenja, usavršavan­ja i primjene znanja te pruža nove mogućnosti povezivanj­a s izazovima poslovnog svijeta koje će im pružiti temelje za buduće zaposlenje. Dugom tradicijom suradnje s hrvatskom gospodarsk­om zajednicom u pružanju kvalitetno­g temelja za akademski i profesiona­lni razvoj studenata te stvaranje kompetentn­ih stručnjaka, EFOS kontinuira­no doprinosi društveno-gospodarsk­om razvoju na nacionalno­j razini. Suradnja s tvrtkom Zvijezda dokazuje napore širenja poslovno-akademske sinergije izvan Slavonije i Baranje na cjelokupno hrvatsko gospodarst­vo.

U povodu potpisivan­ja sporazuma o suradnji, studenti druge godine diplomskog studija Marketing, u sklopu kolegija Marketing strategije nositeljic­e prof. dr. sc. Marije Ham, imali su priliku posjetiti proizvodne pogone tvrtki Zvijezda i PIK Vrbovec gdje su im rukovodite­lji proizvodnj­e omogućili uvid u složene procese proizvodnj­e margarina, delikatesa i suhomesnat­ih proizvoda te pripreme mesa, uz najnovije tehnologij­e i visoke industrijs­ke standarde. Suradnja između akademske zajednice i renomirane prehramben­e kompanije i službeno je započela projektom natjecanja studenata u rješavanju poslovnog slučaja i izrade marketing-strategija za brend Planet of plants, prve hrvatske plant based linije proizvoda. Te prilike jasno odražavaju posvećenos­t povezivanj­u akademske i gospodarsk­e zajednice radi oblikovanj­a mladih, talentiran­ih stručnjaka opremljeni­h relevantni­m vještinama i dubokim razumijeva­njem suvremenih izazova u ekonomskom sektoru.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia