Glas Slavonije

Izložba o snazi ljupkosti u kulturi

-

Jednostavn­o nazvana CUTE, u londonskoj je galeriji Somerset House otvorena velika izložba koja istražuje neodoljivu snagu ljupkosti u suvremenoj kulturi. Može se pogledati sve do 14. travnja. Od emojija i internetsk­ih memova, preko videoigara i plišanih igračaka, pa sve do sladunjavo dizajniran­ih robota, ljupkost je okupirala svijet u kojem živimo. No kako je nešto tako šarmantno i naoko bezopasno - preslatke životinjic­e velikih očiju, bebice debelih obraščića, cvijeće, srceta, slatkiši i ostali romantični motivi - postalo tako popularno i rašireno svijetom? Izložba CUTE okuplja suvremene umjetničke radove, među kojima su i oni posve novi, posebno naručeni za ovu izložbu, kao i kulturne fenomene iz područja glazbe, mode, igračaka, videoigara i društvenih medija, kako bi istražila zašto je svijet prihvatio kulturu ljupkosti i kako je to postala tako važna i utjecajna mjerna jedinica u našem dobu. Pokušat će secirati emotivni naboj ljupkosti otkrivajuć­i njezinu izvanrednu i kompleksnu snagu i potencijal.

Izložba sadržava i prostoriju s arkadnim igricama za sve dobne skupine, a u središtu pozornosti bit će obilježava­nje 50. rođendana jednog od najljupkij­ih i najikonski­jih likova, Hello Kitty, u suradnji sa Sanriom.

Svoje radove će izložiti umjetnici: Mark Leckey, Sean-kierre Lyons, Aya Takano, Mike Kelley, Karen Kilimnik, Nayland Blake, Cosima von Bonin, Hannah Diamond, Ed Fornieles, Juliana Huxtable, Rachel Maclean, Julien Ceccaldi, Paige K. B., Isaac Lythgoe, Alake Shilling, Wong Ping, Liv Preston, CFGNY, Ram Han, Maggie Lee, Bunny Rogers, Flannery Silva i Andy Holden kao i umjetnici Somerset House Studija, Chris Zhongtian Yuan, Sin Wai Kin i Sian Fan. T. Kvorka ■

 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia