Glas Slavonije

Davno je bio kolovoz 2008., a u Jugi još ima želje i žara

Kapetan ne skriva sreću jer je produžio ugovor s Nk-om Osijek na još godinu dana

- Dalibor Keler

Ovih dana na Opus Areni užurbano, kako bi rekao Michael Corleone u glasovitom Kumu, sređuju "obiteljske poslove". Otkupljen je Styopa Mktrčjan, stigao je Enis Čokaj, pregovara se s još dva igrača, a pao je i jedan potpis na produženje ugovora.

Riječ je o čovjeku kojem će se pokloniti svaki pravi navijač NK Osijek - kapetanu Vedranu Jugoviću. On doista predstavlj­a istinsku vrijednost NK Osijek i Bijelo-plave boje. Karijera mu je na zalasku, ali "Jugo" sigurno još nije rekao posljednju. Danas treba biti uzor nadolazeće­m mladom igračkom valu jer Vedran je u NK-U Osijek prošao doslovce "sito i rešeto".

Ispunjeni svi snovi

Posljednje­g dana srpnja napunit će 35 godina, a za Osijek je skupio 238 nastupa, a možda bi ozbiljno ugrožavao rekordera Mileta Škorća da je klub bio u financijsk­oj stabilnost­i u kakvoj je danas. Zbog toga je dio karijere proveo u Rijeci i Južnoj Koreji, a povratak u njegov grad i klub nikada nije dolazio pod znak pitanja. Produžio je ugovor na još godinu dana, što mora biti razlog za zadovoljst­vo, jer Osijek treba kapetana koji razumije klupske vrijednost­i.

- Prošlo je 16 godina godina otkako sam debitirao u dresu Osijeka. Sjećam se kao jučer kada mi je Ilija Lončarević dan prije slavonskog derbija protiv Cibalije rekao kako ću početi utakmicu. Bilo je 3. kolovoza 2008. godine. Upravo sam napunio 19 godina, a tu noć prije utakmice nisam mogao oka sklopiti od uzbuđenja. Susreti s Cibalijom u to su vrijeme bili posebni za nas i navijače, današnje generacije to teško mogu razumjeti. Inače, uz Gradski vrt vežu me jake emocije jer tamo sam ispunio dječački san - zaigrao sam za NK

Osijek. Jasno, živo se sjećam svog prvog pogotka koji sam zabio Hajduku. Gledao sam snimku slavlja tog i pogodaka protiv Istre 1961 kada sam zabio svoj prvi hat-trick. Slavio sam ih na isti način, ruke u zraku i puni sprint prema istoku - u dahu je ispričao Vedran Jugović.

Danas je kapetan, vođa i kao takav od velikog značenja svima u klubu.

- Poseban je osjećaj biti kapetan NK Osijek jer to je još jedan moj san koji se ispunio. Svjestan sam zbog čega je izbor pao na mene jer najbolje razumijem vrijednost­i ovog kluba i što on znači našim navijačima. Nisam igrač koji će raditi prevagu na terenu pogodcima i asistencij­ama, ali svojim iskustvom i činjenicom što sam rođeni Osječanin imam velik utjecaj na suigrače. Svojim primjerom, a ako bude trebalo i ponekom kritikom, jer sam ih i sam prolazio u nogometnom odrastanju, želim i mogu pomoći nadolazeće­m valu mladih igrača.

Uvijek na usluzi

Sretan je što će i dalje biti dio Bijelo-plave svlačionic­e. - Moram zahvaliti čelnim ljudima kluba i treneru Zoranu Zekiću što smo se brzo i jednostavn­o dogovorili oko produžetka suradnje. U klubu su pravi ljudi na pravim pozicijama, a sada nam se priključio i Jose Boto, koji uživa velik ugled u nogometnom svijetu. Imamo sjajan stadion, vjerne navijače i sve su to razlozi zbog kojih moramo biti bolji. Što se mene tiče, uvijek ću dati svoj maksimum bez obzira na status koji ću imati. Koliko ću igrati, odlučit će trener Zekić, a na meni je da uvijek budem spreman uskočiti i pomoći na pravi način.

Osijek će drugi dio sezone otvoriti protiv Rudeša pred svojim navijačima jer je došlo do zamjene domaćinstv­a. - Drago mi je što je došlo do zamjene domaćinstv­a. Najviše zbog kvalitete travnjaka jer će nam biti lakše igrati na Opus Areni. Svi smo svjesni koliko je važno krenuti s pobjedom i na taj način dočekujemo Rudeš. Došla su nam pojačanja, imat ćemo navijačku, vjerujem, pravu navijačku podršku, pa moramo opravdati očekivanja i pobijediti Rudeš - zaključio je Vedran Jugović, kapetan NK Osijek.

Jugo ima jednu posebnu vrijednost koja je u današnjem nogometu sve rjeđa. Uvijek je na usluzi svom klubu... ■

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia