Glas Slavonije

Bjelica je napravio glupost. Nijemci tvrde: I svojim igračima ide na živce

- Thomas Tuchel trener Bayerna

Bivši trener NK Osijek Nenad Bjelica izgubio je živce i udario zvijezdu minhenskog Bayerna Leroya Sanea. U srijedu navečer igrala se odgođena utakmica 13. kola njemačkog nogometnog prvenstva, u kojoj je Bayern u Muenchenu svladao Union Berlin sa 1:0, a trener gostiju nije dočekao kraj susreta na klupi. U 74. minuti Leroy Sane želio je uzeti loptu kako bi izveo aut i pritom ju je izbio Bjelici iz ruke. Osječanin ga je potom gurnuo i udario u lice, zbog čega mu je sudac Frank Willenborg pokazao crveni karton. Nakon što su ga jedva izvukli iz klinča sa Saneom, Bjelica je poslan na tribinu Bayernova stadiona. No ni tamo se nije smirio, svađao se s navijačima Bayerna, pa su morali intervenir­ati zaštitari, koji su ga prepratili u novinarsku ložu.

Dan poslije njemački mediji sa zgražanjem pišu o tom potezu Osječanina, a novinar Kickera Jannis Klimburg uvjeren je kako je Bjelica otpisan u Unionu.

- U životu se često kaže da svatko zaslužuje drugu pri

Teško je braniti Nenada i ne želim više dolijevati ulje na vatru.

liku. Trener koji dva puta uhvati protivničk­og igrača za lice vjerojatno ju ne zaslužuje. Nenadu Bjelici pukli su osigurači tijekom gostovanja u Muenchenu. Hrvat nije imao apsolutno nikakvu kontrolu nad sobom tijekom svađe sa Saneom. Bjelica je nakon utakmice objasnio da ga je Sane gurnuo, i da je čak provocirao, tako iskusan trener to mora znati ignorirati. On nije. Svađao se i s navijačima, tako bi ova kobna zatajenja sada mogla rezultirat­i njegovim gubitkom posla, jer je pokazao da je trener koji nije dorastao funkciji. Takvim glupim postupkom narušava ugled kluba, pogotovo jer neke igrače u momčadi živcira. Baš se i ne slažu s načinom rada Hrvata. U srijedu navečer sigurno nije dao argumente za to da bi ga igrači trebali slijediti i vjerovati mu u borbi za opstanak - piše Klimburg.

Nakon utakmice Bjelica je priznao kako nije smio tako reagirati, ispričao se, ali ne Saneu.

- Ja sam u svom trenerskom prostoru, lopta dolazi k meni i želim je predati Saneu, koji me gurnuo i tad sam reagirao kako nisam trebao, rukom prema licu. To nije u redu i tad sam dobio crveni karton apsolutno zasluženo. Osjećao sam se isprovocir­ano u svom trenerskom prostoru, nisam dobro reagirao. Ispričavam se svojoj momčadi, ali Saneu ne. I. Li. ■

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia