Glas Slavonije

S nexe-om po

Sad sam tek osjetio što znači igrati z

- Krešimir lacković

Službeno su statističa­ri Europske rukometne federacije brojili do 22. Toliko je obrana skupio Dominik Kuzmanović u susretu s Njemačkom. Završio je drugi krug rukometnog Eura, hrvatski rukometaši vratili su se kući, a ispred našeg heroja koji nas je spašavao većih blamaža i poraza od Nijemaca po postotku obrana samo je Danac Nielsen.

Nije to čak ni najbolje Dominikovo izdanje u seniorskom rukometu. Čak ni u posljednji­h godinu dana. Oni koji ga kontinuira­no prate u redovima NEXE-A, znaju za što je sve sposoban. Krajem veljače prošle godine u Lisabonu je protiv Sportinga na vratima NEXE-A skupio 26 obrana, među kojima i četiri skinuta sedmerca. Ove godine protiv danskog Skjerna imao je 18 obrana u susretu u kojem je njegova momčad doživjela poraz a da nije ni branio cijeli susret.

Poruke sa svih strana

Još iste noći nakon njegove veličanstv­ene partije u Koeln Areni protiv domaćina Njemačke, koju je Hrvatska dobila sa 30:24, uz zahvale za čestitke, obećao je javiti nam se čim dođe kući. Obećanje je ispunjeno premda se noć prije nije spavalo. Iz Koelna su hrvatski rukometaši krenuli u četvrtak u pet ujutro, Dominik se nije pošteno ni naspavao, ali se javio.

Fin neki mladić! Čak nekako i iznenađuju­će smiren za svoje godine. Ove godine, točno na Veliku Gospu, napunit će tek 22 godine. Pitamo ga prvo koje svoje izdanje smatra boljim - ono iz Lisabona prošle godine ili ovo u srijedu navečer u Koelnu.

- Teško je uspoređiva­ti, ali ipak dajem prednost ovom protiv Njemačke. Igralo se pred daleko većim brojem gledatelja, pred 20 tisuća navijača. Igrati za reprezenta­ciju i klub dva su svijeta. Sada tek shvaćam što znači igrati za reprezenta­ciju i kada te prati cijela država. Koliko mi je samo poruka stiglo. Ne samo meni nego i mojima. Na aerodromu su me dočekali tata i stric. Valjda su cijelim putem do kuće prepričava­li tko ih je sve zvao i tko im je slao poruke.

Otac Tomislav bivši je rukometni sudac i delegat. Stric Mići još uvijek je najuspješn­iji sportaš u obitelji. Nekadašnji taekwondo reprezenta­tivac, osvajač medalja s europskih i svjetskih prvenstava. Dominik zasad još čeka prvu medalju s reprezenta­cijom. Dok razgovaram­o, u njegovu domu u Brckovljan­ima, kraj Dugog Sela, odakle je prije četiri godine stigao u redove NEXE-A, mama već, kao svaka mama, kuha sinu kompletan ručak. Od juhe do deserta.

- Nisam se još dogovorio s trenerom u klubu koliko ću dobiti odmora, vjerujem, pet-šest dana. Brzo će se ovo sve zaboraviti i okrenuti klupskim obvezama. Moram zahvaliti i svima koji su mi slali poruke iz Našica. Javili su mi se i jedan i drugi trener, Pavelić i Tamše, svi suigrači, predsjedni­k Ergović... Malo je nedostajal­o da uopće ne ode na Europsko prvenstvo. Početkom godine završio je u bolnici.

- Posljednje­g dana druge faze priprema u Poreču uhvatila me groznica i sve ono što to prati, temperatur­a, slabost, kašalj. Nije popuštalo ni kada smo se ponovno okupili, prvoga dana nove godine, čak mi se pojavila i neka kvrga na vratu. Poslan sam u bolnicu u Sestre milosrdnic­e u Zagrebu na dodatne preglede. Ležao sam četiri dana, primao antibiotik­e. Bilo mi je bolje, pustili su me, ali su čekali nalaze jer se sumnjalo na mononukleo­zu. Europsko prvenstvo već je počelo, pa nisam bio s reprezenta­cijom

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia