Glas Slavonije

JI NAS JE SPAŠAVAO trofej, s Hrvatskom u Pariz

A reprezenta­ciju. Igra u klubu i reprezenta­ciji dva su različita svijeta

- Dominik Kuzmanović hrvatski vratar

protiv Španjolske i Austrije, ali sam cijelo vrijeme bio u kontaktu s izbornikom. U međuvremen­u sam se vratio i treninzima s klubom, odradio sam valjda četiri treninga kada je stigao poziv da se priključim reprezenta­ciji.

U NEXE-U do 2025.?

Proteklih dana osjetio je sve ono pozitivno, ali i negativno što doživljava član hrvatske rukometne reprezenta­cije.

- Nitko od nas nije u reprezenta­ciji slučajno. Svi smo to zaslužili. Kada si u reprezenta­ciji, onda se moraš i ponašati dostojno toga poziva. Mi mlađi imamo sreće što imamo kapetana Domagoja Duvnjaka, koji je pravi vođa, podrška svima, ne samo nama mlađima, već svima u reprezenta­ciji, i kada ne ide. Još je jednoga starijeg kolegu htio spomenuti. Filip Ivić na društvenim mrežama sam je stavljao statuse s fotografij­ama svoga mlađeg kolege nakon pobjede nad Njemačkom i nakon što je Kuzmanović bio proglašen igračem utakmice, što već dovoljno govori o odnosu među reprezenta­tivcima. - Fićo vam je uz to pozitivno lud. Jedan od onih koji će stvoriti dobru atmosferu. Prema meni i Mandi stvarno je super i sva trojica međusobno jako dobro funkcionir­amo.

Rukometna Europa već je upoznala Kuzmanović­a, ali i Mateja Mandića, s nastupa u NEXE-U i Zagrebu. Izdanja na Europskom prvenstvu još više povećavaju zanimanje za mladog vratara.

- Istna, već je povećano zanimanje, ali, iskreno, moje je da branim i treniram, a ne se opterećiva­ti takvim stvarima. Taj dio je u rukama moga menadžera. Imam ugovor s NEXE-OM do 2025. godine. Što se mene tiče, mogu ostati do kraja, ali nisam samo ja taj kojeg se to pita. Neke stvari odlučit će i u klubu.

Možemo li zaključiti da će sigurno ostati u Našicama do kraja ove sezone?

- Mislim da da.

Sad u nastavku sezone slijede brojni izazovi.

- Nastavlja se prvenstvo i Eu

Reprezenta­tivna akcija za Euro nije dobro počela za vratara NEXE-A i Hrvatske. Kuzmanović se razbolio, čak završio u bolnici, a reprezenta­ciji se priključio tek kasnije. Branio je, i to odlično, isključivo druga poluvremen­a, a protiv Nijemaca je prvi put branio od početka do kraja. Imao je 22 obrane iz 46 udaraca, ili velikih 48 posto uspješnost­i, što je neviđeni učinak nekog vratara na ovom rukometnom Euru. ropska liga. Cilj je biti bolji od Savehofa i Gorenja, kako bismo se izravno plasirali u četvrtfina­le, a i da ne osvojimo prvo mjesto i ne plasiramo se izravno u četvrtfina­le, vjerujem da ćemo ići dalje. Zna se i koji je još uvijek neispunjen­i cilj. Kako kluba tako i svih nas koji igramo za NEXE. Osvajanje trofeja svima nam je velika želja. Zagreb jednostavn­o moraš res

Utakmica s Njemačkom nije imala rezultatsk­o značenje, što nam je možda olakšalo. Ovo je dobar zalog za budućnost, ali moramo vidjeti gdje smo griješili. Nešto nije valjalo tijekom turnira, pa nismo ni ušli u polufinale. Trebali smo zaslužiti polufinale, ali nismo. Vjerujem da će se u budućnosti to promijenit­i, uštimat ćemo se za kvalifikac­ije za Olimpijske igre pektirati u svakom pogledu, ali kad dođu te utakmice, tamo negdje u petom mjesecu, moraš biti pravi kako bi to ostvario.

Prije borbe za trofeje još je jedan cilj koji je san svakog sportaša. Hrvatska će krajem ožujka igrati na kvalifikac­ijskom turniru za Olimpijske igre.

- Neće biti lagano jer će nam suparnici biti sve vrhunske momčadi, koje također žele otići na Olimpijske igre. Igrat će se turnir, u tri dana tri utakmice, a tu neće uvijek presuditi kvaliteta, nego trenutna forma. Prije svega želja je da budemo zdravi. Kroz klub svi moramo zadržati ili još više podići formu. Pitaju me mogu li uopće bolje od ovoga što sam pokazivao na Europskom prvenstvu. Znam da uvijek može bolje. Ono što vjerujem je da mogu kontinuira­no pokazivati dobre partije. I ja, ali i moj kolega Matej Mandić. Obojica vjerujemo da možemo pomoći u plasmanu Hrvatske na Olimpijske igre - zaključio je vratar NEXE-A i hrvatske rukometne reprezenta­cije. ■

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia