Glas Slavonije

Ništa od prve pobjede, ali mursaši uzeli bod

-

Odradili su odbojkaši s Drave prve službene aktivnosti u ovoj godini. Mursa-osijek ih je preko tjedna imala dvije u Austriji, u sklopu 3. turnira MEVZA lige, gdje, nažalost, i nakon ukupno sedam odigranih dvoboja još ne zna za pobjedu. Ima i jedna dobra vijest, Osječani se kući ipak nisu vratili potpuno praznih ruku. Momčad Marija Tepperta uzela je svoj premijerni bod, a prema zbivanjima na parketu u Dvorani "Johan Pölz" u Amstettenu, bodovni saldo mogao je biti i znatnije podebljan.

Odigrali su mursaši u Austriji dva potpuno ravnopravn­a dvoboja. Prvi je bio hrvatski derbi, obračun sa zagrebačko­m Mladosti, koji je trajao 108 minuta i otišao u četiri seta. Na kraju je hrvatski prvak bio bolji od viceprvaka sa 3:1 (26:24, 24:26, 26:24, 25:13). Osječani imaju za čime žaliti, ali nije prvi put ove sezone da situacije koje izgledaju dobitne na kraju ne realiziraj­u na željni način. Sada su u prvom i trećem setu imali loptu za 25. poen. Pobjeda u tri seta nije bila nemoguća misija, ali su obje prigode za osvajanje seta ostale neiskorišt­ene. Nakon toga je došlo do očekivanog pada u igri i Zagrepčani su jedino u četvrtoj dionici dominirali. U prethodne tri sve je bilo otvoreno, šteta što su u ključnim trenutcima izostala prava rješenja. Imali su mursaši problema s prijmom, ni servis ih nije služio baš najbolje, ali su svejedno tri četvrtine utakmice bili ravnoprava­n takmac, ako ne i više od toga. Još bolju prigodu Teppertovi su igrači imali 15 sati poslije, kada su u prijepodne­vnom terminu odradili dvoboj s domaćinom, koji je na startu turnira svladao Mladost sa 3:1 (22:25, 25:22, 25:16, 25:22). No protiv drugog hrvatskog predstavni­ka imao je daleko teži posao, koji je na kraju ipak odradio kako je i priželjkiv­ao. Imala je Mursa-osijek vodstvo od 0:2 u setovima, u sljedeća dva nije parirala najbolje, a peti je bio poprilično izjednačen. Sve tamo do 11 igralo se poen za poen, a onda je Amstetten (trenutno pretposlje­dnji, 9. u austrijsko­j Bundesligi) dvama uspješnim blokovima uništio gostima nadu da bi nakon pet poraza mogli upisati prvu ovosezonsk­u MEVZA pobjedu (u prošlom izdanju bilo ih je ukupno pet). Amstetten je slavio nakon 112 minuta, završilo je 3:2 (18:25, 23:25, 25:117, 25:18, 25:13). Kod Murse odličnu partiju pružio je Vuković s 24 poena (11 protiv Mladosti), nova akvizicija, Poljak Marszalek dodao je 14 (10 u prvoj utakmici), Viloria je imao 13 (8), a Đirlić 10 (12) poena. Za ta dva nastupa nisu konkuriral­i Busak Vidaković i Giljanović (ozljede), a u Austriju su još putovali i igrali: Ivančić, Dugandžić (L), Majer, Šunjo, Perillus, Škugor i Verasto. Do kraja osnovnog dijela ostalo je odraditi još jedan turnir, a Osječani će sredinom sljedećeg mjeseca put Kaštela, gdje ih čekaju dvoboji s mariborski­m Merkurom (14. 2.) i domaće Ribole dan poslije, a to će biti i posljednja prigoda da se ovo natjecanje ipak zaključi pobjedom.

No, ako ih nema u MEVZA ligi, trebalo bi ih biti u domaćoj Superligi, počinje drugi dio, a Mursa-osijek u nedjelju dočekuje Rijeku. N. Benčina ■

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia