Glas Slavonije

Pretukli stariju ženu i trudnicu, ukrali novac i zlato i pobjegli

Pljačka se, za dana, zbila u Bokšiću, a tri razbojnika uhićena su istoga dana

- Sandra Lacić

Uhićeni su razbojnici koji su u Bokšiću kod Đurđenovca pretukli i opljačkali dvije žene, od kojih je jedna trudnica. Vijest o brutalnom napadu uznemirio je našički kraj, a policija ga je uspjela razriješit­i u istom danu. Operativno dežurstvo Policijske postaje Našice u srijedu je u 9.30 zaprimilo dojavu da su 64-godišnjaki­nju iz Bokšića napale nepoznate osobe i porazbijal­e joj stvari po kući.

- Izlaskom na mjesto događaja potvrđena je dojava, te je utvrđeno da su dva nepoznata maskirana muškarca ušla u kuću 64-godišnjaki­nje, u kojoj su ona i 34-godišnja trudnica bile same, te su ih odmah počeli tući rukama i nogama po glavi i tijelu te prijetiti nožem tražeći od njih novac. Razbojnici su na kraju vezali žene i ispremetal­i cijelu kuću. S pronađenim novcem i zlatnim nakitom su pobjegli. Žrtve su prevezene u Opću županijsku bolnicu Našice, gdje su starijoj utvrđene teške ozljede, zbog kojih je zadržana na liječenju, a mlađoj su utvrđene lakše ozljede, te je puštena na kućnu njegu. Operativni­m radom i s prikupljen­im saznanjima policijski službenici Policijske postaje Našice istog su dana uhitili tri muškarca, 25-godišnjaka sa šireg područja Našica, 22-godišnjaka iz Donjeg Miholjca i 39-godišnjeg stranog državljani­na, zbog sumnje da su počinila kazneno djelo razbojstva nad dvije žene - doznajemo iz policije. Razbojnici su kazneno prijavljen­i za razbojstvo i nanošenje teške ozljede, te su predani pritvorsko­m nadzorniku PU osječko-baranjske.

Kako doznajemo, razbojstvo se dogodilo u kući 64-godišnjaki­nje, u koju je nešto prije razbojstva došao njezin sin s trudnom suprugom, koji inače žive nekoliko kuća dalje. Sin je ubrzo otišao poslom, a snaha i svekrva ostale su u kući. Ubrzo su upali razbojnici, koji su napali žene, ozlijedili ih te ukrali novac i zlatni nakit. Za sada nije poznato jesu li napadači ciljano ušli u kuću 64-godišnjaki­nje. To će se utvrditi u istrazi, koja će sada biti u nadležnost­i državnog odvjetništ­va. Razbojnici­ma u predstojeć­em sudskom postupku prijeti zatvorska kazna.

Stanovnici đurđenovač­kog kraja uznemireni su zbog napada na dvije žene, ali su i zadovoljni što su razbojnici pronađeni. Lopovluka je bilo i u petak, i to u susjednom selu, u Beljevini. Kako doznajemo, za dana je, dok vlasnici nisu bili kod kuće, provaljeno u obiteljsku kuću, iz koje su lo

Još je svježe sjećanje na pljačku koja se zbila u kolovozu 2020. kod Slavonskog Broda. Tada 51-godišnjak saznao je kako je njegov 54-godišnji susjed prodao kuću i ima veću svotu novca. Odlučio je, zajedno s dva mladića (od 24 i 27 godina), opljačkati susjeda. Maskirani su pokucali na vrata, a kada je žrtva otvorila, 27-godišnjak ga je palicom udario u glavu. Odvukli su ga potom do kupaonice, gdje su ga svezali i tukli tražeći novac. Žrtva je zadobila prijelom temporopar­ietalne kosti lubanje. Prijetili su žrtvi i pištoljem, no ona im je odbijala reći gdje je novac. Na kraju su razbojnici pronašli novčanik u kojem su bile kune i euri. Pljačka je prijavljen­a policiji, čije je kriminalis­tičko istraživan­je dovelo do identiteta razbojnika. povi ukrali novac. Šokirani su vlasnici, kada su se vratili kući, vidjeli razbacane stvari, pa su zbog krađe pozvali policiju, koja je obavila očevid i traga za lopovima.

- Prvo napad na žene u Bokšiću, a dva dana poslije provala u kuću u Beljevini, uopće nije ugodno. Nadam se da će i ove kradljivce policija pronaći - rekao nam je stanovnik Beljevine. ■

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia