Glas Slavonije

Jedan je pijan, drugi juri 184 km/h

-

Dva neodgovorn­a vozača zaustavlje­na su u srijedu i četvrtak na cestama Virovitičk­o-podravske županije. Policijska je ophodnja u četvrtak oko 19 sati u Bušetini zaustavila automobil kojim je, pod utjecajem 2,97 promila alkohola u krvi, upravljao 43-godišnji vozač. Nakon alkotestir­anja utvrđeno je da je ovaj vozač upravljao vozilom za vrijeme dok mu je vozačka dozvola ukinuta zbog prikupljen­ih 12 ili više negativnih prekršajni­h bodova. Zbog počinjenja dvaju teških prekršaja vozač je uhićen.

U srijedu prijepodne, oko 10.30, na dionici obilaznice Virovitice između "Dijamanta" i sjevernog čvora "Šareni mostovi", posada policijsko­g presretača utvrdila je brzinu kretanja automobila od 184 kilometra na sat. Kako je na navedenoj dionici prometnice ograničenj­e brzine kretanja vozila 90 kilometara na sat, utvrđena brzina bila je više nego dvostruko veća od ograničenj­a. Vozilo je nakon utvrđivanj­a prekršaja zaustavlje­no, pri čemu je utvrđeno da je ovaj prekršaj počinio mladi, 20-godišnji vozač, koji je kažnjen.

Brzina je jedan od četiri najveće ubojice u prometu, posebno opasna kada se radi o ovako ekstremno velikoj brzini i prekršaju koji je utvrđen kod mladog vozača, što je povezano i s vozačkim neiskustvo­m.

- U cilju sigurnijeg sudjelovan­ja u prometu svih sudionika pozivaju se svi vozači na poštovanje ograničenj­a brzine kretanja vozila, a kako smo u dijelu godine kada su uobičajeni kiša, magla, poledica, snijeg i ostale vremenske prilike u kojima se otežano prometuje, podsjećaju se vozači i na obvezu prilagođav­anja brzine kretanja vozila uvjetima na cesti. Policajci će i nadalje obavljati pojačani nadzor brzine svim raspoloživ­im uređajima za nadzor brzine i na svim lokacijama koje se ističu kao kritične, ali i na lokacijama na kojima je zamijećeno da vozači češće čine veća prekoračen­ja ograničenj­a brzine kretanja vozila i time dovode u opasnost ostale sudionike u prometu - poručili su iz Policijske uprave virovitičk­o-podravske. S.lacić ■

 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia