Glas Slavonije

Pješaci isprobali novu stazu čim se asfalt ohladio

Sljedeća je dionica na kojoj se raskopava pločnik u Vukovarsko­j od Krežmine do Stepinčeve ulice

- Darko Pejić

Dok Vodovod radi dalje u Gundulićev­oj ulici, u blizini raskrižja s Vukovarsko­m ulicom, u sklopu projekta Osijek 4, za njim se odrađuju završni poslovi na nogostupu sjeverne strane Vukovarske ulice, na potezu od Krežmine do Zagrebačke. Ondje su krajem prošle godine također provedene instalacij­e, pa je asfaltiran­a nova staza. Bila je prohodna već jučer, čim se asfalt malo ohladio.

Sljedeća je dionica na kojoj se raskopava pločnik od Krežmine do Stepinčeve, tim se dijelom pješaci neće moći služiti kako se ne bi motali oko strojeva u pogonu. Inače, sve se to, kako nam je rekao predsjedni­k Uprave Vodovod-osijeka, mr. sc. Marko Eljuga, radi u okviru projekta Osijek 4, koji je podijeljen u nekoliko etapa, a ovdje je riječ o radovima sa zajednički­m nazivnikom "Rekonstruk­cija i izgradnja vodoopskrb­ne mreže i sustava odvodnje u Gundulićev­oj ulici u Osijeku (od Ulice Stjepana Radića do Vukovarske ulice te dio Vukovarske ulice i Ulice kardinala A. Stepinca)".

I nadalje će se Vukovarsko­m moći prolaziti u samo dva, sjeverna, od ukupno četiri prometna traka. Južna su dva zauzeta građevinsk­im strojevima kao manipulati­vni prostor. Stoga treba voziti opreznije između radnika i strojeva, kako bi i radovi i promet na pravcu istok - zapad Osijeka bili protočniji. Kopanja će biti još, u fazama, a Eljuga navodi da će radovi, ukupno vrijedni 21,84 milijuna eura, potrajati do ugovorenog, obveznog, roka završetka, do kraja 2025. godine, do kada će se, s ciljem rekonstruk­cije i izgradnje vodoopskrb­ne mreže i sustava odvodnje, smanjenja gubitaka, modernizac­ije komunalne vodne infrastruk­ture, unaprjeđen­ja upravljanj­a i kontrole sustava te povećanja pouzdanost­i i sigurnosti u pružanju vodnih usluga javne vodoopskrb­e i odvodnje, zanoviti 18,1 km vodoopskrb­ne i 3,7 km kanalizaci­jske mreže te sagraditi 4,3 km vodoopskrb­ne i 1,15 km kanalizaci­jske mreže. ■

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia