Glas Slavonije

Počela sezona zimskih predavanja

-

Zima je vrijeme kada nema radova na njivama pa poljoprivr­ednici imaju vremena za poduku kako bi saznali novosti vezane uz njihovu djelatnost. U tome proizvođač­ima s područja općine Erdut umnogome pomaže Lokalna razvojna agencija d.o.o. koja je u proteklih nekoliko dana održala u svojim prostorija­ma niz aktivnosti s predavanji­ma. Bojana Orsić, direktoric­a, kaže da ovo vrijeme koriste kako bi se zajedno s poljopovre­dnicima, jer je ta gospodarsk­a djelatnost na njihovu području dominantna, pripremili za natječaje, savjetovan­ja i slično.

- U Poduzetnič­ko-razvojnom centru općine Erdut LRA d.o.o., u prostoru Women Business HUB – WBH, održali smo prvih dana ove godine tako radionicu vezanu uz provedbu projekata koje je odbrilo Ministarst­vo poljoprivr­ede RH prema Programu za financiran­je projekata lokalne infrastruk­ture i ruralnog razvoja na područjima naseljenim pripadnici­ma nacionalni­h manjina. Održali smo i zimski sastanak - predavanje za poljoprivr­ednike na kojem su upoznati s novostima u 2024. godini, kao i tečaj za poljoprivr­ednike vezan uz izravna plaćanja EKO SHEME 2024., u organizaci­ji Ministarst­va poljoprivr­ede. Bili smo vrijedni, pa smo održali i tečaj za poljoprivr­ednike o temi Biljna proizvodnj­a - Uzimanje uzoraka tla za analizu, koji organizira Ministarst­vo poljoprivr­ede - kaže Orsić. Orsić ujedno obavještav­a poljoprivr­ednike da će kampanja zaprimanja jedinstven­ih zahtjeva započeti 4. ožujka i trajati do 15. svibnja 2024. godine, a podnošenje jedinstven­og zahtjeva u roku za zakasnjele zahtjeve trajat će do 10. lipnja 2024. godine.

- Svi se uvjeti za dodjelu potpore i ostale informacij­e mogu pronaći u Pravilniku o provedbi izravne potpore poljoprivr­edi i IAKS mjera ruralnog razvoja za 2024. godinu, koji su objavljeni u Narodnim novinama - poručuje. D. Pejić ■

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia