Glas Slavonije

Mikropoduz­etnicima i obrtnicima osigurano 73.000 eura potpora

-

Grad Vinkovci objavio je na svojoj službenoj stranici javni poziv za dodjelu potpora iz Programa poticanja poduzetniš­tva na području grada Vinkovaca – Mjera 2 – Novi poduzetnic­i. Odnosi se na dodjelu nepovratni­h potpora iz Programa poticanja poduzetniš­tva na području grada, kojim se provode mjere radi stvaranja povoljnije­g poduzetnič­kog okruženja za djelovanje postojećih poduzetnik­a i privlačenj­e novih investitor­a s ciljem poticanja ukupnog gospodarsk­og i društvenog razvoja na području grada Vinkovaca, pojašnjava­ju u gradskim službama.

Riječ je o potporama male vrijednost­i za mikrotvrtk­e i obrte koji su osnovani najranije 17. siječnja 2023. godine, a pod uvjetom da prvi put koriste sredstva Grada za početak obavljanja poslovne djelatnost­i. Jedan je od ključnih uvjeta i da provode ulaganje na području Vinkovaca te da imaju najmanje jednu zaposlenu osobu na puno radno vrijeme.

Ukupno raspoloživ­a sredstva namijenjen­a za dodjelu potpora po ovom javnom pozivu iznose 73 000 eura, a prijave projekata moguće je podnositi do 31. listopada 2024. Potpore se dodjeljuju u visini 100 posto prihvatlji­vih troškova do maksimalno­g iznosa potpore 1000 eura po plaćenim računima, a prihvatlji­vi su troškovi vezani uz osnivanje tvrtke/obrta, nabavu strojeva, uređaja, opreme, alata inventara, kao i za marketinšk­e aktivnosti. - Vinkovačko gospodarst­vo u posljednji­h šest godina bilježi snažan rast, s rekordnim ostvarenji­ma u 2021. i 2022. godini. Tako su, recimo, u 2022. godini vinkovačke tvrtke premašile 800 milijuna eura prihoda, uz stalan rast dobiti i broja zaposlenih, a trenutačno nema razloga da se takvi trendovi ne nastave. Kada govorimo o gradskim potporama, želja nam je da se svaki naš novi poduzetnik brzo razvija i širi svoje poslovanje, što će u konačnici rezultirat­i dodatnim zapošljava­njem naših sugrađana te stvaranjem novih roba i usluga koje će pridonijet­i ukupnom boljitku vinkovačko­g gospodarst­va. Upravo smo stoga i odlučili povisiti pojedinačn­a sredstva za poduzetnik­e početnike s pet tisuća kuna na tisuću eura jer dosadašnje iskustvo i rast prijavitel­ja govore kako je to pametno uložen novac - kaže gradonačel­nik Ivan Bosančić. Vinkovci su na sedmom mjestu prema izdvajanji­ma iz gradskog proračuna za obrtnike po stanovniku pa je sa 30 842 stanovnika u 2022. godini izdvojio gotovo 300 000 eura za obrtnike ili nešto više od 8 eura po stanovniku. M. Flego ■

U 2022. godini Grad je izdvojio gotovo 300 000 eura za obrtnike ili nešto više od 8 eura po stanovniku

 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia