Glas Slavonije

Početak drugog dijela, suci s Cipra, od Osijeka navijači traže - tri boda

Rudeš je drukčija momčad od one jesenas i zato od prve minute moramo biti energični i odlučni, kaže Zoran Zekić

- Dalibor Keler Malenica Omerović Duarte Mktrčjan Jurišić Nejašmić Prekodrava­c Pušić Bukvić Lovrić Mierez

Drugi dio sezone nogometaši Osijeka otvorit će danas (subota) na svojoj Opus Areni protiv posljednje­plasiranog Rudeša. Taj se susret trebao igrati u Zagrebu, ali je na inicijativ­u Rudeša domaćinstv­o zamijenjen­o.

To je svakako dobra vijest za Bijelo-plave, prije svega zbog kvalitete travnjaka, jer Opus Arena ima savršeno grijan teren, koji će momčadima omogućiti optimalne uvjete za igru, što, recimo, u Kranjčević­evoj u ovom trenutku sigurno ne bi bilo tako. Osim toga, bez obzira na to protiv koga se igra, nekako je uvijek lakše prve utakmice u sezoni ili polusezoni igrati pred svojim navijačima.

Odmah jako

Takvi susreti uvijek sa sobom nose određene nepoznanic­e, bez obzira na to kako se odradilo pripremno razdoblje, jer velika je razlika između pripremnih i službenih utakmica. Najviše zbog naboja i pritiska koje donose.

- U prvim susretima uvijek zna biti i određena nervoza, pa koliko god dobro odradili pripremno razdoblje, na startu sezone ili polusezone uvijek postoje određeni uptinici. Vidjeli ste i po ove dvije zaostale utakmice odigrane ovoga tjedna koliko je sve to skupa neizvjesno i opasno. Mogao bih sad pričati do sutra o tome kako sam zadovoljan odrađenim pripremama, ali najbolji odgovor na to pitanje dat će naša izvedba protiv Rudeša. Očekujem da budemo rastrčani, razigrani, puni elana, motiva i želje za pobjedom. Veseli me što smo pripreme prošli bez ozljeda. Bile su kratke ali intenzivne, pa je zbog toga dobro što su nas zaobišle ozljede - kaže Zoran Zekić, trener nogometaša Osijeka.

Nakon jeseni koja je bila baš "šarena" što se rezultata i kvalitete igara tiče, navijači od Bijelo-plavih sad očekuju bolje i više. Zato Osječani trebaju startati jako i odmah poslati poruku da itekako još imaju što reći u ovoj sezoni. Pole position im nije baš dobar kada je u pitanju napad na konkurenci­ju koja se nalazi ispred njih, a upozoravaj­uće je i to što su iza njih momčadi natiskane s nikakvim ili vrlo malim bodovnim zaostatkom.

- Situacija je takva kakva jest. Ne želim previše pričati, nego svoje ambicije moramo pokazati na terenu. Dobili smo neke nove igrače, puno smo radili na napadačkim automatizm­ima, što nam je jesenas malo nedostajal­o, ali sve to sad treba uklopiti u samu utakmicu - smatra Zekić. Zasad je dobio dva nova igrača. Lijeva strana obrane popunjena je Rokom Jurišićem, koji je tijekom priprema pokazao vrlo zanimljiv potencijal, a konačno je stigao i Enis Čokaj. Međutim, njegov nastup je još jučer bio pod upitnikom. - Čokaj je bio naša velika želja. Jasno, za sve bi bilo bolje da se priključio ranije, ali igrao je u HNL-U, pa će adaptacija biti lakša i brža. Rješavala se njegova dokumentac­ija. Ako bude imao pravo nastupa, bit će u konkurenci­ji za momčad, u to nema nikakve sumnje. Što se Jurišića tiče, on je doista tijekom priprema pokazao da bi nam mogao biti pojačanje, ali mene veseli što se uz njega digao Luka Zebec, pa se nadam kako će i on nastaviti napredovat­i. Želim još naglasiti kako mi je posebno drago što je ugovor produžio kapetan Vedran Jugović. Zaslužio je to svojim odnosom prema klubu, a meni je velika čast što ću i dalje imati takvog čovjeka u svlačionic­i - otkriva Zekić.

Novo lice "fenjeraša"

Osijek je ove sezone oba puta svladao Rudeš. Posebno se pamti onaj susret odigran ljetos u Kranjčević­evoj, u kojem je Osijek uspio preokrenut­i zaostatak od tri pogotka. Jesenas na Opus Areni bilo je glatkih 3:0, a taj će, pak, susret ostati u sjećanju jer je bio trenerski debi Ive Smoje, jer se Zoran Zekić još nije bio priključio Bijelo-plavima. Međutim, sva ta iskustva mogu se baciti niz rijeku jer Rudeš u goste dolazi znatno promijenje­na lica. Novi trener Davor Mladina i nekoliko zvučnih pojačanja, posebice u napadačkom dijelu momčadi, dovoljno su upozorenje za Zekića i njegovu momčad. - Ne smijemo se zavaravati njihovom pozicijom na tablici. To definitivn­o nije ista momčad u odnosu prema prvom dijelu sezone. Vratili su na klupu Davora Mladinu, s kojim su i imali najbolje rezultate, doveli su nekoliko igračkih pojačanja, čime su poslali jasnu poruku kako se nemaju namjeru tek tako predati kada je u pitanju borba za očuvanje prvoligašk­og statusa. Zato ih moramo shvatiti maksimalno ozbiljno. Rekao sam već da takve utakmice respektira­m, jer javnost već unaprijed upiše bodove. Momčad se ne smije uhvatiti u tu zamku. Moramo biti maksimalno ozbiljni i fokusirani - kaže trener Bijelo-plavih.

Utakmica će biti drukčija jer će pravdu dijeliti ciparska sudačka trojka, ali to ne bi smjelo pomutiti planove osječkoj momčadi.

- Bit će sigurno specifično jer nam sude strani suci, no vjerujem da će se oni prilagodit­i okolnostim­a. Što se nas tiče, jasno je kako imam ideju prve momčadi i način na koji trebamo igrati. Vjerujem kako će se to vidjeti na terenu. Ipak, najvažniji će biti način na koji ćemo ući u utakmicu. Ako od prvog trenutka budemo energični, odlučni s puno volje i elana, lakše ćemo doći do prva tri boda u nastavku sezone - zaključio je Zoran Zekić, trener nogometaša Osijeka.

Momčad Bijelo-plavih po imenima bi trebala biti ista kao u posljednje­m pripremnom susretu, u kojem je svladala Fehervar. Čokaj, ako bude imao pravo nastupa, bit će za početak na klupi... ■

ozbiljnost

RUDEŠ JE POSLJEDNJI, ALI NIJE NAIVAN SUPARNIK

TABLICA

20. KOLO SUPERSPORT HNL-A

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia