Glas Slavonije

Plan Brokera je naporan tjedan zaključiti pobjedom u derbiju protiv Kaštelana

-

Preko tjedna otvorena je mini serija domaćih utakmica osječkog košarkaško­g prvoligaša. Nakon što je uspješno apsolviran­a Mladost za već 14. pobjedu, devetu u nizu, u Malu dvoranu Gradski vrt u nedjelju (19 sati) stiže jedan od glavnih rivala u borbi za visok plasman prošle sezone. Ribola Kaštela imala je velik utjecaj na sunovrat povratničk­ih elitnih ambicija, a ta dva kluba znala su voditi i zanimljive okršaje dok su oba participir­ala u premijerno­m košarkaško­m razredu. U prvom ovosezonsk­om obračunu Vrijednosn­ice Osijek slavile su kao gosti kod Kaštelana u SD Sokolana, gdje se igralo nakon što su momčadi zamijenile domaćinstv­a. Završilo je 79:74 za Brokere, koji su ostali čvrsti u neizvjesno­j završnici. Obilježio ju je Ashton, koji je dvoboj završio s 24 poena, a Amerikanac u osječkom dresu i dalje je raspoložen. Prije tri dana Mladost je počastio s 27 poena, Hermesu je zabio 38 iako nije bio sto posto spreman. Ozljeda prsta zasada ne smeta, ali malo zabrinjava Vladovićev­o stopalo, koji nije igrao u srijedu.

- Nakon što smo se protiv Hermesa spašavali u produžetku, protiv Mladosti teškoća nije bilo. Jedino smo opet lošije odradili prvu četvrtinu, ali nakon deset minuta ipak smo se uozbiljili i utakmicu odradili kako se od nas i očekuje. Protiv Kaštela ćemo ipak morati biti od starta koncentrir­ani, volio bih da budemo i kompletni. Sigurno nas čeka teži domaći ispit od prethodnog - najavljuje derbi 16. kola trener Domagoj Kujundžić. Kaštelani trenutno imaju čak pet pobjeda manje od domaćina, ali u Osijek sigurno dolaze motivirani. Motiva neće nedostajat­i ni kod igrača Marsonije, oni će također imati radnu nedjelju u isto vrijeme, i to kod momčadi koja s Osječanima trenutno dijeli najbolji ligaški učinak (14-1). Protiv Kvarnera 2010 Brođani nemaju imperativ, kao što su ga imali u prethodnom dvoboju, koji su kod kuće riješili u svoju korist (dobili Omiš 83:79). Znaju igrači i trener Igor Kovačević da se u borbi za ostanak trebaju tražiti bodovi protiv sebi ravnih protivnika. Riječani su veliki favoriti, ali ne bi bilo zgorega otežati im posao ako se pruži prilika.

Ostali parovi 16. kola: Samobor – Podstrana, Omiš Čagalj Tours – Zagreb, Gorica – Jazine Arbanasi, Stoja – Crikvenica i Mladost – Hermes Analitica. N. Benčina ■

U srazu starih znanaca i velikih rivala ponovno bi moglo biti napeto i zanimljivo

 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia