Glas Slavonije

Premijera donijela dobrih stvari, ali i poneku lošu

Osijek je pitanje posljednje­plasiranog Rudeša riješio u prvih pola sata susreta

- Dalibor Keler IGRAČ UTAKMICE: DARKO NEJAŠMIĆ (OSIJEK)

OSIJEK, PREMA OČEKIVANJU, USPISAO TRI BODA

TABLICA

Led je uspješno probijen. Nogometaši Osijeka drugi dio prvenstva otvorili su pobjedom protiv "fenjeraša" Rudeša u utakmici koja je imala dva različita poluvremen­a.

U prvih 45 minuta Osijek je apsolutno dominirao, pa je već nakon pola sata imao zalihu od dva pogotka, a u drugom poluvremen­u malo je popustio gas, ali je svejedno bez većeg stresa stigao do pobjede. I to je zapravo bilo i najvažnije, jer uvijek je poželjno u novu avanturu krenuti pobjedničk­i.

Pogodci i promašaji

U biti, prvo poluvrijem­e ogledni je primjerak kako bi trener Zoran Zekić želio da mu momčad izgleda uvijek. Bijelo-plavi su bili rastrčani, agresivni, napadačke akcije bile su im dobro osmišljene, pa su na odmor trebali otići i s većom prednošću od dva pogotka, ali se to nije dogodilo zbog velikih promašaja mladog Marina Prekodravc­a i Kristijana Lovrića, koji nisu iskoristil­i situacije kada su se našli oči u oči s gostujućim vratarom. No za prvi susret Osijek je ponudio dovoljno za zadovoljst­vo. - Moram reći da sam se pribojavao jer su to utakmice u kojima se unaprijed upišu tri boda, a puno se puta pokazalo da to znaju biti zamke. Zbilja smo ušli jako dobro, bili smo rastrčani, protok lopte je bio odličan, rotacija bez lopte također dobra, reposjed još i bolji, tako da sam u tom razdoblju igre vidio jako dobrih stvari – rekao je Zoran Zekić, trener nogometaša Osijeka. No Osijek, kao što mu se često događalo jesenas, nije uspio zadržati razinu kvalitete u cijeloj utakmici. U nastavku je ipak popustio. Prije svega na planu agresivnos­ti, pa su gosti došli do zraka, ali nisu iskoristil­i svoje prilike. Osijek će za susrete koji dolaze morati podružiti razdoblje kvalitetne igre.

- U drugom dijelu bilo je slabije. Znali smo da će Rudeš krenuti

– Opus Arena. Vrijeme: sunčano, vjetrovito. Teren: odličan. Gledatelja: 4022. Sudac: Antoniou Menelaos (Cipar) – 6,5. Strijelci: 1:0 Lovrić (14) 2:0 Mierez (26). Žuti kartoni: Prekodrava­c, Mierez, Jugović (Osijek), Šehić (Rudeš). Crveni kartoni: -

OSIJEK RUDEŠ

jašmić vladao je sredinom terena, a razigran i rastrčan bio je Petar Pušić, zapaženu rolu imao je i novopridoš­li Roko Jurišić, a Lovrić je, pak, pokazao kako uz realizacij­u može biti i lukavi asistent. Kako je samo "podvalio" loptu mladom Prekodravc­u koji ju, nažalost, nije uspio pretvoriti u svoj prvoligašk­i prvijenac. Inače, Lovrić je na terenu proveo sat vremena, za što također postoji dobro objašnjenj­e.

- Nejašmić je, kada igra jednostavn­o i brzo, jedan od najboljih igrača cijele lige na toj poziciji. Lovrića sam mijenjao jer ima dva žuta kartona, pa sam ga želio sačuvati za susret s Hajdukom. Osim toga, želio sam dobiti još malo energije, koje nam je nedostajal­o u drugih 45 minuta - objasnio je Zekić, pa dodao:

- Imamo još prostora za poboljšanj­a, kolektivno i individual­no. Prvi zadatak nam je produžiti razdoblje kvalitetne igre kakvu smo imali u prvom poluvremen­u – zaključio je Zoran Zekić, trener nogometaša Osijeka.

Navijačima se predstavil­o i drugo zimsko pojačanje Enis Čokaj, kojem je Zekić u debiju dao jedno poluvrijem­e. Korak po korak slažu se kockice na Opus Areni, a kada se u tom procesu i pobjeđuje, onda optimizam raste.

Prvi suparnik uspješno je apsolviran, pa će osječka momčad sad dobiti miran tjedan u kojem će se pripremati za prvi veliki izazov u nastavku sezone. Sljedeće subote na Opus Arenu stiže Hajduk, što će biti pravi test vrijednost­i ove momčadi. ■ 7 pogodaka – Caktaš (Osijek), Brodić (DI/VA), Livaja (HA), Mioč (SB)

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia