Glas Slavonije

Prekrižen - Mijo Caktaš je na izlaznim vratima Opus Arene

-

Ofenzivac Osijeka Mijo Caktaš nije bio u zapisniku utakmice protiv Rudeša, što je odmah pokrenulo brojna pitanja o njegovu statusu. Caktaš je propustio nekoliko treninga nakon povratka s priprema u Novigradu jer je zadobio lakšu ozljedu netom prije povratka u Osijek, ali ona nije bila razlog njegova izostanka. Pravi razlog je što će Caktaš napustiti redove Bijelo-plavih. Trener Zoran Zekić ostao je pomalo zagonetan oko situacije s Caktašem: - Nemam što puno reći o toj temi. Ako se nešto dogodi, informacij­u ćete dobiti na vrijeme. Ja samo znam da za Miju postoji dosta zanimanja. Caktašev status počeo se mijenjati nakon otvorenog razgovora baš sa Zekićem. Da se razumijemo, nije bilo nikakvih povišenih tonova ni nesporazum­a, već je Zekić objasnio Miji kako ga ne vidi u svojim dugoročnim planovima. Caktaš je to prihvatio kao pravi profesiona­lac i od tog trenutka počeli su razgovori s klupskim čelnicima oko modaliteta završetka suradnje.

Oni traju već nekoliko dana, a najizgledn­ije je da će doći do sporazumno­g raskida. Svaka je strana spremna žrtvovati se na neki način kako bi razlaz bio bez repova i teških riječi. Prema informacij­ama koje imamo, obje strane bile su zadovoljne načinom na koji su tekli razgovori, te da su detalji sporazumno­g raskida dogovoreni, ali se još čeka službena potvrda. Caktaš je među Bijelo-plave stigao u zimu 2022., odigrao je 70 utakmica, u svim natjecanji­ma zabio 24 pogotka i tomu dodao četiri asistencij­e. Ostao je dojam da se većina Osijekovih trenera zapravo mučila kako bi do kraja iskoristil­a Caktaševe igračke atribute.

Jedna od mogućih destinacij­a na kojoj bi Caktaš mogao nastaviti igračku karijeru, ako dođe do raskida suradnje s Osijekom, jest – Kina. D.keler ■

Caktaš je u Osijek stigao 2022. i odigrao 70 službenih utakmica. Njegova avantura u Slavoniji je gotova

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia