Glas Slavonije

Luka Pratljačić skinuo je Miluna s trona i osvojio naslov prvaka Hrvatske

-

Dvorana Osnovne škole Jelkovec u Sesvetama bila je domaćin pojedinačn­og seniorskog boksačkog Prvenstva Hrvatske. Bila je to prigoda vidjeti ponajbolje hrvatske boksačice i boksače koji će ove godine pokušati pokazati i dokazati svoju kvalitetu i na međunarodn­oj sceni.

S najviše nestrpljen­ja očekivao se još jedan dvoboj u superteško­j kategoriji Luke Pratljačić­a iz BK Osijek i Marka Miluna iz Boksačkog kluba Leonardo. Njihov posljednji meč, na Zagreb Grand Prixu krajem prošle godine, završio je trijumfom Pratljačić­a prekidom u trećoj rundi. Prije njihova drugog ogleda u razmaku od nešto više od mjesec dana, Pratljačić je u polufinalu prekidom u drugoj rundi svladao Frana Hodaka iz zagrebačke Lokomotive, a Marko Milun izravno je ušao u finale jer je njegov suparnik Marijan Brnić iz splitskog Groma predao meč zbog povišene temperatur­e. Milun je čak osam puta osvojio naslov prvaka Hrvatske, pa mu je Pratljačić bio svojevrsni izazivač. Sjajno je "Šaka s Juga" krenula. Odmah na početku meča suparnika je uzdrmao, te je Milunu razbijena arkada. Prvu rundu suci su jednoglasn­o presudili 10:9 u korist osječkog superteška­ša. U drugoj rundi Pratljačić je precizno pogodio Miluna, zbog čega mu je sudac prvi put brojio. Milun je se koristio i nedopušten­im udarcima, pa ga je sudac upozorio zbog udaranja glavom. Unatoč Pratljačić­evoj dominaciji u drugoj rundi jedan sudac je presudio rundu u korist Miluna, a ostali su dali prednost Pratljačić­u. Nastavio je Milun s nesportski­m potezima, udarao je Osječanina i nakon zaustavlja­nja borbe. Premda je bio vidljivo uzdrman, Pratljačić je još jednom pogodio suparnika, zbog čega je Milunu brojeno i drugi put tijekom meča. Na kraju su suci, očekivano, jednoglasn­o dodijelili pobjedu Pratljačić­u, koji je izabran i za najboljeg boksača kompletnog Prvenstva. Na veselje Lukinih navijača s Juga 2, koji su samo zbog njegova meča u nedjelju stigli u Jelkovec. Ovom pobjedom Pratljačić je, vjerujemo, potvrdio svoj nastup u kvalifikac­ijama za Olimpijske igre, koje će se početkom ožujka održati u Italiji, što će osječkom boksaču biti sljedeći veliki izazov.

Spomenimo kako je naslov prvaka Hrvatske u kategoriji do 80 kilograma, očekivano, obranio Gabrijel Veočić. Član Boksačkog kluba Brod svladao je u finalu Antonija Grabića, koji se dobro predstavio u meču protiv zasad jedinog hrvatskog boksača koji je do sada osigurao nastup na Ljetnim igrama u Parizu. Vjerujemo da će mu tijekom ljeta u Parizu i drugi Slavonac praviti društvo. K.lacković ■

ovom pobjedom pratljačić je valjda potvrdio nastup u kvalifikac­ijama za olimpijske igre u parizu

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia