Glas Slavonije

Osječanke su se mogle nositi sa svim pritiscima i provokacij­ama

-

Došle su rukometaši­ce Osijeka pred zid, koji se mogao probiti na samo jedan način – pobjedom protiv Rudara u 13. kolu Prve lige, koja je sada stigla točno na pola puta. Nije lako igrati pod imperativo­m, a on se itekako nadvio nad igračice Tomislava Rešickog, koje su pod svaku cijenu morale slaviti na svom parketu i derbi začelja riješiti u svoju korist. Rudar je na Zrinjevac stigao s tri pobjede u nizu, a domaće su iza sebe imale dva nes(p)retna poraza iz kojih se moralo izvući više. Boravak u opasnoj zoni elitnog poretka također je uključio alarm, stoga je bilo jasno da Osječanke imaju samo jednu opciju, koja je na kraju i realiziran­a.

Domaće su očito zaboravile na ono što su propustile protiv Koke u Varaždinu i kod kuće prije toga protiv Splita. Bile su odlučne, nametnule su se od prvog napada. Odmah su stekle i rezultatsk­u prednost, koja je u dva navrata iznosila i četiri pogotka. Ponovilo se i to da Osijek ne zna na pravi način kapitalizi­rati svoja dobra razdoblja, jer do odlaska na odmor sastav iz Labina prepolovio je zaostatak (14:12). U nastavku je +2 do 36. minute, a onda Osječanke stvaraju prednost, zbog koje se ponovo nešto lakše diše. Dobra obrana, brze kontre preko raspoložen­e Petre Frančić (zabila 10, šut iz igre 9-13) unijele su i dodatnu nervozu u redove gošći, koje su se iz rezultatsk­og zaostatka pokušale izvući sitnim provokacij­ama, na koje domaće uglavnom nisu nasjedale. Malo su i njihovi živci popustili u samoj završnici, ali kako dvojbi oko pobjednika nije bilo, tako su si Osječanke mogle, ali i trebale, dati malo oduška. Nakon osvajanja vrijednih bodova to su i zaslužile.

- Nakon dva posljednja poraza, imale smo ogromnu želju i motiv da polusezonu zaključimo pobjedom, koja nam je prije nesretno izmaknula. Znale smo što moramo napraviti na parketu da bismo uzele bodove. Prevaga je bila odlična obrana, kada je i Rudar bio blizu, nismo mu dale

OSIJEK RUDAR

da anulira zaostatak. Bile su na parketu i visoke tenzije, provokacij­e, ali s obzirom na ulog, to se i očekivalo. Najvažnije je da smo i na to bile spremne - rekla je jedna od igračica koja je svakako bila ključ pozitivnog ishoda. Katarina Borac imala je 13 obrana (jedan sedmerac), neke od njih bile su u trenutcima kada je Rudar mogao uhvatiti potpuni priključak, ali osječka "jedinica" i njezine suigračice ovaj put su ostale čvrste i koncentrir­ane do samog kraja.

Na kraju su osvojeni bodovi protiv jednog od direktnih suparnika iz donjeg dijela poretka, a Osječanke sada čekaju obračuni s ekipama iz vrha poretka. Svi su među vodećom petorkom, u subotu stiže drugoplasi­rani Bjelovar, pa se ide trećeplasi­ranoj Lokomotivi... Težak raspored, ali sada se ipak malo lakše diše. N. Benčina ■

SD Zrinjevac. Gledatelja: 100. Suci: Emanović i Mikić (oba Štivica)

27 (14) 23 (12)

Borac (12+1), Ledenčan, Brkić, Josipović 4 (1), Hren 4, Šoš, Gardaš, Jozanović 2, Kragujević, Jelečević, Pifar, Malovan 1, Frančić 10 (1), Grgić 3, Vrdoljak 2, Pehar 1

Kamenar, Pavić (11+2), Peršić 1, Šumberac 1, Zahtila 2, Bradanović, Vrkić, Belušić 1, Mikolić 4, Šegota, Malić 1, Miočinović 3, Đuzel 1, Ugrin, Jajčević 9 (5)

Osijek 4(2), Rudar 6(5); Osijek 10 minuta (Hren, Jozanović 2+2, Grgić, Vrdoljak), Rudar 10 minuta (Zahtila, Malić, Miočinović, Đuzel 2+2)

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia