Glas Slavonije

IRAN POGUBIO ČETIRI OSOBE

-

Iran je u ponedjelja­k izvršio smrtne kazne nad četiri osobe za koje tvrdi da su bile povezane s izraelskom obavještaj­nom operacijom, nakon što je Vrhovni sud odbio njihove žalbe. Optužene su za ilegalni ulazak na iranski teritorij iz regije iračkoga Kurdistana kako bi izvele bombaški napad u tvornici u Isfahanu koja proizvodi opremu za iransko ministarst­vo obrane. Njihova operacija trebala se izvesti u ljeto 2022. uime izraelskog Mossada, a kažu da ju je spriječila iranska obavještaj­na služba. publikansk­i čelnik odbora za vojni nadzor u Zastupničk­om domu, zastupnik Mike Rogers, također poziva na akciju protiv Irana.

Demokratsk­a zastupnica Barbara Lee izrazila je zabrinutos­t da Bidenova strategija zadržavanj­a sukoba Izraela i Hamasa u Gazi ne uspijeva. "Kao što vidimo, rat izmiče kontroli. Počinje se pojavljiva­ti kao regionalni rat, a, nažalost, SAD i naši vojnici su ugroženi", rekla je Lee, te pozvala na prekid vatre u izraelsko-palestinsk­om ratu. Iranska misija pri UN-U priopćila je da Teheran nije imao nikakve veze s napadom bespilotno­m letjelicom u kojem su ubijena tri pripadnika američke vojske, objavila je državna agencija IRNA. Dodaju kako "postoji sukob američkih snaga i grupa otpora u regiji, koje uzvraćaju na napade".

“Na pragu smo trećeg svjetskog rata i hvala Bogu što postoji atomsko oružje goleme razorne snage koje drži taj svijet na okupu, jer i Putin je svjestan da bi odmah nakon što bi njegove krstareće rakete krenule - druga strana reagirala”, rekao je bivši veleposlan­ik u Ukrajini Đuro Vidmarović u emisiji “U mreži Prvog” Hrvatskog radija. Dodao je da se istovremen­o treći svjetski rat vodi na diplomatsk­oj razini - vrlo žestok na Bliskom istoku, na Balkanu i u Europi. “Da nema diplomacij­e, već bi došlo do velike eskalacije sukoba”, rekao je. H/i.bošnjak ■

“Rat izmiče kontroli. Počinje se pojavljiva­ti kao regionalni rat, a SAD i naši vojnici su ugroženi”

 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia