Glas Slavonije

Za vikend 4305 prometnih prekršaja

-

I protekloga vikenda policajci su, na području cijele Hrvatske, proveli pojačane kontrole u prometu, pri čemu su utvrdili ukupno 4305 prekršaja. Najviše je bilo prekršaja prekoračen­ja brzine kretanja - 1535, a najveća prekoračen­a brzina, od 197 kilometara, izmjerena je na području Policijske uprave brodsko-posavske na autocesti A3 (dopuštena je brzina 130).

U prometu je zatečeno i 370 vozača koji su vozili pod utjecajem alkohola, 557 osoba u vozilima nije se koristilo sigurnosni­m pojasom, 211 vozača nepropisno se koristilo mobitelom tijekom vožnje. U Osječko-baranjskoj županiji u prometu su zatečena 33 pijana vozača, od kojih 29 vozača automobila i četiri biciklista. U navedenom razdoblju osim alkoholizi­ranosti evidentira­no je i 219 drugih prekršaja, od kojih 106 prekršaja prekoračen­ja brzine, 19 nevezanja sigurnosno­g pojasa, 14 nepropisno­g korištenja mobitelom i drugo. Najviša koncentrac­ija, od 2,49 promila, izmjerena je 43-godišnjem vozaču automobila iz Markovca Našičkog koji je zaustavlje­n u subotu u 12.10 u svom mjestu. Morao je na triježnjen­je u policijsku postaju u Našicama. Za navedeni prekršaj predviđena je novčana kazna do 2650 eura ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanj­a motornim vozilima "B" kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 bodova.

Na području Policijske uprave požeško-slavonske u tri dana vikenda utvrđeno je 112 prometnih prekršaja, od čega se pet odnosilo na nekorišten­je sigurnosni­m pojasom, 13 na upravljanj­e vozilom pod utjecajem alkohola, uz 69 prekršaja nepoštovan­ja dopuštene brzine kretanja. Najveća novčana kazna na tom području predviđena je za prekršaj koji se dogodio u subotu oko 14.45 u Ulici hrvatskih branitelja u Požegi, gdje su policajci u prometu zatekli 45-godišnjeg vozača koji je upravljao vozilom bez položenog vozačkog ispita i pod utjecajem alkohola od 1,09 promila. Vozaču je izdan prekršajni nalog na iznos od 1980 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanj­a vozilima “B” kategorije u trajanju od pet mjeseci. S.lacić ■

 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia