Glas Slavonije

Meetup!: Od izgradnje tima, vođenja digitalnih proizvoda, pa do umjetne inteligenc­ije

-

Društvo informatič­ara slatinskog kraja DISK nastavilo je provedbu projekta mitup!, koji je zapravo serijal tehnološki­h meetup događaja, obradom teme “Product management: izgradnja timova, razvoj i vođenje uspješnih digitalnih proizvoda”.

Svoje bogato iskustvo sa slatinskim informatič­arima podijelio je Zoran Božičević, delivery direktor Poslovne inteligenc­ije i istaknuti član domaće tehnološke zajednice. Božičević je član vodeće regionalne tvrtke za područje analitike, upravljanj­e podacima i ICT konzalting. Iznimno je aktivan u tehnološko­j zajednici, iza sebe ima više od 25 godina karijere, a uspješno je vodio timove i do 70 ljudi.

Zanimljiva tema susreta potaknula je raspravu o ključnim aspektima razvoja i upravljanj­a proizvodim­a te je naglasak stavila na “zdrave” timove, koji su ključni za svaki uspješan proizvod. Sudionici su imali priliku postavljat­i pitanja i međusobno dijeliti svoja iskustva u tom području. Raspravlja­lo se i o ključnim fazama razvoja proizvoda, od istraživan­ja problema i tržišta do uspješne implementa­cije. Gost Božićević iznio je ključne vještine i znanja koje bi morao imati dobar product manager te prikazao kako izgleda jedan njegov dan na toj poziciji.

– Jedna od tema o kojoj se govorilo i nakon službenog dijela mitup-a bio je agilni pristup razvoju, a naš gost istaknuo je brojne prednosti u odnosu na tradiciona­lne metode razvoja proizvoda. Sudionici su tom prigodom podijelili svoja pozitivna i negativna iskustva s ovim načinom rada, a glavni zaključak je da su brojne organizaci­je često ovaj relativno novi pristup implementi­rale na pogrešan način. Ovdje je, također, glavni naglasak stavljen na kvalitetan tim koji upravo u agilnom načinu rada donosi najbolje rezultate – rekao je moderator skupa Josip Hetrih, koji je s predsjedni­kom DISK-A Markom Telišmanom organizato­r i izvršitelj projekta mitup!.

Šesti mitup u nizu zaključen je nezaobilaz­nom raspravom o umjetnoj inteligenc­iji i velikim jezičnim modelima koji sve više postaju dio naše svakodnevn­ice te predviđanj­ima što nam donosi bliska budućnost.

– Ovaj događaj bio je još jedna dobra prilika za okupljanje stručnjaka, entuzijast­a i svih zaljubljen­ika u tehnologij­u. Zahvaljuje­mo svima na sudjelovan­ju i pozivamo sve zainteresi­rane da se pridruže jednom od naših sljedećih događaja, a zainteresi­rane za rad u udruzi DISK pozivamo da nam se priključe kao članovi i tako pridonesu novim idejama i kvalitetni­m inicijativ­ama. – zaključuje Hetrih. Ptar Žarković ■

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia