Glas Slavonije

Grace Jones na ljeto prvi put u Zagrebu

-

Glazbena ikona Grace Jones dolazi na premijerni koncert u Zagrebu na stadion Šalata u četvrtak, 4. srpnja 2024. Jedna od najprepozn­atljivijih figura američke glazbene scene već gotovo četiri desetljeća definira glazbu, modu i umjetnost, te je neizostava­n dio encikloped­ija pop-kulture. Veliki samostalni open air koncert u središtu Zagreba bit će prilika čuti presjek karijere ove neponovlji­ve ikone. Autorica, pjevačica, glazbenica i model jamajačkog podrijetla svijetu je podarila opus koji je već upisan u glazbene klasike, od albuma poput "Warm Leatherett­e" i "Nightclubb­ing" do singlova kao što su "Private Life", "Pull Up to the Bumper", "I've Seen That Face Before" i "Slave to the Rhythm", kojima je poharala glazbene ljestvice. Od karijere modela s kojom je počela 1970-ih do ikone Studija 54, filmske karijere u klasicima poput like "Vamp," "Conan the Destroyer" ili "A View to a Kill" te nezaboravn­ih nastupa, ostala JE poznata po svojoj androgenoj pojavi koja joj je zacementir­ala mjesto u pop-kulturi.

VH1 ju je uvrstio na popis 100 najvažniji­h žena rock 'n' rolla, a Billboard ju je postavio među 40 najvećih imena klupske kulture. Počela je kao muza brojnim fotografim­a, a do danas ju brojni glazbenici i umjetnici navode kao uzor. Vratila se na scenu 2009. sa zapaženim albumom "Hurricane" te od tada nije prestala nastupati.

Ulaznice za Šalatu u prodaju kreću 31. siječnja od 10 sati po prvoj cijeni od 59 eura. Nakon isteka early bird kontingent­a cijena se penje na 64 eura. Cijena VIP ulaznice na tribinama je 89 eura. Kupiti se mogu online na Eventimu i na njihovim prodajnim mjestima. T.K. ■

ukratko

 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia