Glas Slavonije

Čeka se rasplet oko Caktaša, ali i dolazak pojačanja u napadu

Dok traju priče oko odlazaka i dolazaka, momčad Osijeka sprema se za subotnji derbi na Opus Areni, gdje će dočekati Hajduk

- Dalibor KELER

SAD JE FOKUS NA SUBOTI I DOLASKU HAJDUKA

Tjedan koji je počeo mogao bi biti vrlo zanimljiv za NK Osijek. Bijelo-plavi su pobjedom nad Rudešom ispunili očekivanja u premijeri drugog dijela sezone, a pomalo je ispod radara prošla činjenica kako im je to bio četvrti susret u nizu bez poraza.

Svi smo još uvijek nekako pod dojmom turbulenci­ja kroz koje je Osijek prolazio u prvom dijelu sezone, ali u susretu s Rudešom dalo se vidjeti obrise igre kakvu želi trener Zoran Zekić. Istina, njegova momčad opet je odigrala dva različita poluvremen­a, ali za prvu utakmicu u nastavku sezone bilo je to dobro izdanje.

Čekaju se novosti

Zekić je započeo proces osvježavan­ja momčadi, istina, bez previše novih lica u svlačionic­i, ali prijelazni rok traje još 20-ak dana, pa će novosti na tom planu sigurno biti još. U biti, Zekićeva je želja ovog proljeća udariti temelje momčadi s kojom će sljedeće sezone, uz dodatna pojačanja na ljeto, pokušati napraviti rezultatsk­i iskorak. U tom svjetlu treba gledati na sve poteze koji će biti povučeni ove zime. Došli su Roko Jurišić i Enis Čokaj, otišli Ivan Fiolić, Amer Hiroš i Denis Garmaš, a, po svemu sudeći, tu odlascima neće biti kraj jer redove osječke momčadi mogao bi napustiti još jedan rutiner Mijo Caktaš. Priča se zakotrljal­a, a gdje ima dima, uvijek ima i vatre, no jučer još nije bilo službene potvrde Caktaševa odlaska. No već činjenica da se on nije našao u zapisniku protiv Rudeša, a zdrav je, sugestivno govori kako se iza kulisa događaju razgovori oko njegova statusa. Paralelno s tim na Opus Areni rade na dovođenju napadača koji će popuniti prazninu na toj poziciji. Jasno, Ramon Mierez je uvijek prva opcija, uostalom, trenutačno je i prvi strijelac Lige, ali Osijeku treba još jedno rješenje za mjesto centralnog napadača. Iako je Argentinac "od čelika", ipak je čovjek i može mu se, ne daj Bože, dogoditi ozljeda. Zbog toga bi Zekić volio imati još jedno rješenje. Osim toga, Ramon će na ljeto ući u posljednju godinu ugovora, pa se već naveliko treba razmišljat­i o njegovu statusu. On je u Osijeku tri i pol godine, dao je i još uvijek daje Bijelo-plavima jako puno, ali, logično, uskoro će doći trenutak kada će željeti potražiti novi izazov u karijeri. Uglavnom, ako ne bude nekakvih revolucion­arnih promjena, taj novi napadač u osječku svlačionic­u trebao bi stići ovog tjedna, jer su razgovori već u poodmakloj fazi.

Hajduk u prvom planu

Sljedećih dana u svlačionic­u Bijelo-plavih trebalo bi doći jedno napadačko pojačanje

Nije Osijek odustao ni od angažmana još jednog veznjaka, ali sve su to stvari koje trenera Zorana Zekića trenutačno manje zaokupljaj­u od onog što njega i momčad čeka u subotu. Na Opus Arenu stiže Hajduk, što će svakako zagrijati atmosferu u gradu na Dravi. Bijelo-plavi su ove sezone odigrali šest derbija i zabilježil­i samo jednu pobjedu, i to baš protiv Hajduka, ali na Poljudu. U ostalim susretima još su jednom

 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia