Glas Slavonije

Dečko s Juga 2 kreće u boj za mjesto na Olimpijski­m igrama

Milun je slao otrovne strelice, ali Luka ga je prebio i pobijedio drugi put u nešto više od mjesec dana

- Krešimir LACKOVIĆ Luka Pratljačić osječki boksač

Uboj, u boj, dečki s Juga 2! Orilo se u nedjelju u dvorani Jelkovec u Sesvetama, gdje je održano boksačko prvenstvo Hrvatske. Novi/ stari heroj ulica osječkog Juga je Luka Pratljačić, koji je osvojio naslov prvaka Hrvatske u superteško­j kategoriji, prekinuvši tako višegodišn­ju dominaciju Marka Miluna, boksača koji je, između ostaloga, bio sparing-partner Anthonyja Joshue.

Samo opušteno

Drugi put u nešto više od mjesec dana Pratljačić je svladao Miluna. Krajem prošle godine na Zagreb Grand prixu Osječanin je slavio prekidom u trećoj rundi. Ovaj put član Boksačkog kluba Leonardo izdržao je na nogama sve tri runde, premda mu je sudac u ringu brojio u drugoj i trećoj rundi. Na oduševljen­je navijača pristiglih iz Osijeka, koje je predvodio Lukin stariji brat Marko, inače prvak Hrvatske iz 2022. godine u teškoj kategoriji, ali se ovaj put nije borio zbog puknuća kosti u finalnom meču teške kategorije, protiv Marka Čalića, na Zagreb Grand prixu.

Nastup na Olimpijski­m igrama u Parizu? Pa što bih još trebao napraviti? Koliko puta pobijediti? Ako treba, i 16 puta Čalić je također postao prvak Hrvatske i prava je šteta što nismo vidjeli i drugog Pratljačić­a na djelu u dvorani Jelkovec.

Nije Luku nakon meča prebacilo, pa nije bilo nekog većeg slavlja.

Uostalom, tek ga čekaju najveći izazovi ove godine. - Počastio sam dečke, prijatelje koji su bili uz mene, a sebe, evo, upravo častim jutarnjom kavom u kafiću. Samo opušteno - pričao je nakon meča član Boksačkog kluba Osijek.

Novi meč s Milunom kratko je komentirao.

- Sve je super odrađeno. Moram priznati kako ni jednom nisam osjetio da me suparnik bilo čime ugrozio. Kako smo planirali, tako smo i odradili meč. Nova pobjeda sada bi konačno trebala donijeti Pratljačić­u nastup u kvalifikac­ijama za Olimpijske igre. Kažemo trebala bi, jer ništa još nije potvrđeno.

Milun ušutio

- Pa što bih još trebao napraviti? Koliko puta pobijediti? Ako treba, i 16 puta - pita se Osječanin, koji će ipak istaknuti kako je između njega i Miluna na kraju sve završilo korektno. Premda je meč najavljiva­n kao najzanimlj­iviji u Hrvatskoj prot eklih godina. Premda je i Milun bionekolik­o puta slao otrovne strelice prema Osijeku tvrdeći da ga Pratljačić namjerno izbjegava. Činjenica je bila da je Luka imao velikih problema s ozljedama baš kada su se trebali dogoditi njihovi mečevi na prvenstvim­a Hrvatske. Izišao je nakon ozljeda još jači i sada ga čeka boj na prvom kvalifikac­ijskom turniru za Olimpijske igre, koji će se održati od 29. veljače do 12. ožujka u talijansko­m Busto Arsiziju, u Lombardiji. - Nastup na Olimpijski­m igrama osiguralo je osam superteška­ša na kontinenta­lnim prvenstvim­a. U Italiji će nastup na Olimpijski­m igrama osigurati polufinali­sti, znači, četvorica. Preostala četvorica mogu se još plasirati na Olimpijske igre na drugom kvalifikac­ijskom turniru, koji će se od 23. svibnja do 3. lipnja održati na Tajlandu. U ovom trenutku ne znam koliko će mi trebati mečeva za plasman i tko su mi mogući suparnici, ali neće biti lako. Doći će svi najbolji superteška­ši svijeta koji još nisu osigurali Olimpijske igre.

Vremena za odmor, znači, nema.

- Dan-dva i već krećem s mojim kondicijsk­im trenerom Mirkom Krolom na bazi. Nakon toga biti će sparing-mečeva, s kim, još ne znam sigurno, sve sam to prepustio treneru Mateju Matkoviću, ali ne sumnjam da ćemo imati kvalitetne sparinge i da ću se odlično spremiti za kvalifikac­ijski turnir - zaključio je Luka Pratljačić. ■

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia