Glas Slavonije

Gradonačel­nik u pidžami i “navijanje” za dvoranu

-

Da rubrika Na današnji dan pobuđuje sjećanja naših čitatelja potvrđuje i pismo upućeno autorici te rubrike, prof. dr. sc. Zlati Živaković-kerže kao rekacija na zapis objavljen 12. siječnja u našim novinama, a odnosio se na 1972. godinu. Zbog zanimljivo­sti napisanoga odlučili smo tekst prenijeti u cijelosti.

“... sudionik sam sljedećeg nakon odluke Rukometnog saveza o obveznom igranju utakmica u dvorani RK 'Osijek' je dio trenirao i igrao utakmice kao domaćin u sportskoj dvorani 'Nostanga' u Somboru. Mi, tadašnja navijačka skupina, pratili smo ih i na treninge i na utakmice. Nakon Kup utakmice protiv RK 'Lokomotive', sretni i razdragani vratili smo se iz Sombora šinobusom u Osijek i na kolodvoru spontano rekli: 'Idemo kod gradonačel­nika tražiti dvoranu.' Nas stotinjak, Radićevom i Desatičino­m ulicom, smo otišli u Blok centar i ispod crvenog nebodera glasom, gromoglasn­o, zvonima, čegrtaljak­ama, uz pljesak, vikali: 'Jozo, Jozo, hoćemo dvoranu!' Tadašnji gradonačel­nik Jozo Petović izašao je na balkon - francuski prozor - u bordo pidžami te zapljeskao i viknuo: 'Djeco, imat ćete dvoranu!' Bilo je pola sata iza pola ponoći. To je za nas bio početak akcije za izgradnju dvorane na Zrinjevcu. Dijelili smo razglednic­e sa slikom buduće Nastavno-sportske dvorane (prilažem fotokopiju). Kod tajnika RK 'Osijek' (pokojnog gosp Terzića) zadužili smo markice i zahvalnice na određeni iznos te tako prikupljal­i novac za izgradnju dvorane. Dio navijačke skupine puno se angažirao da Osijek što prije dobije sportsku dvoranu te da naš Klub, naše cure, mogu igrati svoje utakmice u Osijeku - Butko, Buljo, Marko, Stjepan, Čane, Čazo, Kenig, Efe, Cokula, Đemko i puno drugih."

“Zahvaljuje­m, nažalost, nečitko potpisanom autoru na tomu što je svoja sjećanja podijelio sa mnom i, ovom objavom, sa svim našim vjernim čitateljim­a”, poručila je prof. Živaković-kerže. I.A. ■

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia