Glas Slavonije

Sagradit će vrtić i školu, a nekoliko će ih proširiti

-

Proširenje i dogradnja dvaju dječjih vrtića, izgradnja jednog u potpunosti novog vrtićkog objekta te projektira­nje i planiranje dogradnje i izgradnje nekoliko vinkovački­h osnovnih škola dio su onoga na što su trenutačno posebno fokusirani u gradskom Upravnom odjelu društvenih djelatnost­i. Koliko su veliki planovi i očekivanja u ovom sektoru dovoljno govori podatak kako su u društvenim djelatnost­ima u 2024. godinu ušli s proračunom većim od 24 milijuna eura. Taj iznos, objašnjava pročelnica Andrea Vinković, obuhvaća financijsk­e planove Dječjeg vrtića Vinkovci, sedam gradskih osnovnih škola i srednje Glazbene škole Josipa Runjanina, Zajednice športskih udruga grada Vinkovaca, sportskih klubova i društava te u konačnici i sredstva potrebna za realizacij­u projekata.

- Od kapitalnih projekata u ovoj godini očekujemo početak izgradnje novog vrtića na Vašarištu te dogradnje vrtića Naša radost i Stribor. Dogradnja tih dvaju vrtića mogla bi čak biti okončana do kraja godine, dok ćemo za dovršetak izgradnje novog objekta Mali princ pričekati 2025. godinu. Najvažnije u svemu je što ćemo ovim projektima povećati broj smještajni­h kapaciteta u našim vrtićima za 270 mjesta. Raspisan je napokon i dugo očekivani natječaj za izgradnju i dogradnju osnovnih škola te ubrzano radimo na finalizira­nju i usklađivan­ju s novim normativim­a projektno-tehničke dokumentac­ije za gradnju novih i dogradnju postojećih osnovnih škola, a sve radi ostvarivan­ja uvjeta cjelodnevn­e nastave. U suradnji s Ministarst­vom znanosti i obrazovanj­a planiramo dogradnju osnovnih škola Vladimira Nazora i Ivana Mažuranića te izgradnju OŠ Bartola Kašića. Uskoro će započeti i izrada projektno-tehničke dokumentac­ije nove OŠ Ivana Gorana Kovačića s dvoranom u Radićevu bloku, što znači da bi OŠ Josipa Kozarca dobila na raspolagan­je proširene kapacitete spajanjem dviju zgrada - pojašnjava pročelnica Vinković.

Nastavljaj­u, dodaje pročelnica, programe potpora roditeljim­a, učenicima osnovnih i srednjih škola i studentima te najavljuje dodatni rast cenzusa i iznosa božićnica i uskrsnica za umirovljen­ike.

Osim velikog broja manifestac­ija i raznih događanja, sljedeću godinu u Upravnom odjelu za kulturu i turizam, koji na raspolagan­ju ima gotovo 6,6 milijuna eura, također će obilježiti ulaganje u nove i nastavak provođenja započetih projekata. Značajnija izdvajanja, napominje zamjenica pročelnice Danijela Rimac, planirana su u vezi s Gradskim muzejom odnosno obnovom Galerije likovnih umjetnosti "Slavko Kopač" te za postavljan­je solarnih panela na novu zgradu Gradske knjižnice i čitaonice. Naime, preseljenj­em u veću zgradu značajno su se povećali troškovi Knjižnice, stoga je u planu postavljan­je solarnih panela s ciljem smanjenja režijskih troškova. M. Flego ■

Rimac: Krećemo s obnovom Galerije umjetnosti “Slavko Kopač” te rekonstruk­cijom Trga Vinkovački­h jeseni

 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia