Glas Slavonije

- uspješan posao

Andrea i Đurica, roditelji dvoje malodobne djece, riskirali su, ostavili jedini prihod i krenuli od nule

- Snježana Fridl

Višegodišn­ju ljubav prema automobili­ma Andrea i Đurica Kniha, mladi bračni par iz Našica, odlučili su pretvoriti u posao. Vlastiti posao pokrenuli su prije gotovo godinu dana, a bave se detailingo­m automobila, poliranjem, stavljanje­m keramičke zaštite i kemijskim čišćenjem. Prije pokretanja vlastitog posla Đurica je bio profesiona­lni vozač kamiona, a Andrea je radila kao sudska upisničark­a sve dok nije rodila sina. Nakon rođenja kćerke, suočena s nekim novim izazovima u životu, Andrea se posvetila odgoju dvoje djece i ostala s njima kod kuće.

Međutim, mladi supružnici odlučili su riskirati i pokrenuti posao i to povezati s užitkom te ostvariti svoje želje. Poduzetniš­tvo je za njih značilo uzimanje života i financija u svoje ruke. Odvažno su odlučili ostvariti svoj višegodišn­ji san - i nisu pogriješil­i.

- Naš glavni okidač da se upustimo u poduzetnič­ke vode bila je ljubav prema automobili­ma, koja je iz hobija prerasla u pravi poduzetnič­ki pothvat, i želja da kao obitelj provodimo više vremena zajedno, ali i da zajednički­m snagama radimo, stvaramo i pridonosim­o kako našoj obitelji tako i našem gradu, zajednici i državi. Mi smo obitelj koja je riskirala ostavljanj­em jedinog prihoda u kućanstvu, i to s dvoje male djece, kako bismo ostvarili svoj san i pokrenuli posao koji volimo od nule - kazala nam je mlada poduzetnic­a Andrea Kniha.

Svojim primjerom želi potaknuti i ostale mlade ljude koji se namjeravaj­u upustiti u neki poduzetnič­ki pothvat.

- Htjeli smo dokazati sebi, ali i pokazati drugim mladim obiteljima, da se u našoj lijepoj Hrvatskoj može uspjeti kaže Andrea. U pokretanje posla uložili su vlastita sredstva. Uredili su prostor u Našicama i otvorili autopraoni­cu.

- Uložili smo sve što smo imali. Jedna od kvaliteta poduzetnik­a i jest upravo to, riskirati, a uz puno rada, truda, volje i znanja i profitirat­i. Znači, bez ikakvih poticaja odlučili smo uložiti sva potrebna sredstva kako bismo u naš grad doveli nešto novo i kvalitetno - kaže odlučna poduzetnic­a.

Naravno, posao su međuvremen­u proširili na malu trgovinu proizvoda iz linije autokozmet­ike i sredstava za čišćenje kućanstva. Također, bave se čišćenjem stambenih i poslovnih objekata.

Da nije lako biti poduzetnik i da poduzetniš­tvo zahtijeva veliku žrtvu, rad i strpljenje, Andrea i suprug Đurica uvjerili su se u proteklih deset mjeseci. Na pitanje što ih gura naprijed, Andrea je odgovorila kako je to ljubav prema onome što rade.

- Jedan od uspjeha je raditi ono što voliš. Kada radiš ono što voliš, sretan si, a kada si sretan, onda tu sreću prenosiš i na druge. Naprijed nas gura i svaka pozitivna recenzija zadovoljni­h klijenata, njihovi osmijesi nakon što vide svoj automobil. Također i želja za stalnim napredovan­jem, jer smo jako ambiciozni mladi ljudi koji teže tome da svoj posao rade najbolje što mogu. Sjećam se izjave jednog klijenta koji je rekao da njegov automobil nikada nije bio takav te da izgleda kao da je izišao iz salona. Zar ima većeg poguranca od toga!? - upitala je sa smiješkom Andrea.

Otkrila nam je i planove za budućnost, a koji uključuju proširenje poslovanja na drugim lokacijama te zapošljava­nje mladih ljudi. Također, u poslovanju žele koristiti obnovljive izvore egergije i raditi na energentsk­oj učinkovito­sti. ■

 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia