Glas Slavonije

Rakitić se u oprostio u suzama: Trener me više ne želi ovdje

-

Oproštaji nisu lagani, posebice kad odlaziš s mjesta odakle ne želiš otići. Bivši hrvatski nogometni reprezenta­tivac Ivan Rakitić na odlasku iz Seville nije mogao sakriti suze, taj grad i klub smatra svojima, ali rastanak je bio neizbježan. Novi trener Quique Sanchez Flores više ga ne želi u momčadi i Rakitić napušta Andaluziju. Sa Sevillom je imao ugovor do kraja ove sezone, ali karijeru nastavlja u Saudijskoj Arabiji. Njegov novi klub je Al Shabab, s kojim je potpisao ugovor do lipnja 2025.

- Ja sam sebe vidio kao člana udarne postave Seville. Nisam razumio trenerovu odluku, ali ju moram prihvatiti - rekao je 35-godišnji Rakitić na oproštajno­j konferenci­ji od Seville, održanoj u loži stadiona "Ramon Sanchez-pizjuan".

Nije mu lako, niti je zaslužio oproštj kao "prekrižen". Ipak je Rakitić bio dokapetan momčadi i stranac s najviše nastupa u povijesti Seville. - Nisam ovoga siječnja ni u jednom trenutku razmišljao o odlasku, niti sam razgovarao o tome sa svojim zastupniko­m. Htio sam ostati ovdje do ljeta, do kraja ugovora. No nisam htio neigranjem zarađivati novac. Sjediti na klupi, ne moći pomagati ekipi pa ići mirno doma - to nije za mene - dodao je Rakitić, jedan od najvažniji­h hrvatskih igrača u pohodu na svjetsko srebro nezaboravn­e 2018. godine.

Rakitić više nije član Vatrenih, više nije član ni Seville, sad je igrač jedanaesto­plasirane momčadi saudijskog prvenstva.

Od kada je Sanchez Flores sredinom prosinca postao trenerom, Rakitić nije ni jednu utakmicu odigrao cijelu. U posljednja dva nastupa ostao je na klupi za pričuve, protiv Girone (1:5), a u ispadanju od Atletica (0:1) u Kupu kralja ušao je u igru u 51. minuti. - Osjećam se dobro i mislim da sam u dobroj formi. Čuvam se do najmanjeg detalja, kao i (38-godišnji kapetan) Jesus Navas. Nikakvih tegoba nemam. Ali trener misli drukčije. Kada sam vidio da trener razmišlja drukčije, morao sam gledati dalje - objasnio je.

U petak je razgovarao sa Sevillinim predsjedni­kom Joseom de Nidom Carrascom, a i s predsjedni­kom Al-shababa, koji su se "lijepo odnosili" prema njemu.

- Posljednje noći nisu mi bile lake. Do šest ujutro sam razgovarao s Raquel (suprugom) i još uvijek mi nije bilo jasno što se događa. Za mene ovo nije samo klub i grad, ovo je moj život - istaknuo je. Ispričao je, smijući se, da je svog zastupnika Artura, razgovaraj­ući s njim, zamolio da odluku priopći Raquel, kojoj se nije svidjelo što moraju otići iz Seville u Rijad.

- Ona je odavde, iz kvarta. Nije joj bilo drago. Nije ni meni, zbog svega što osjećam prema njoj i obitelji. Zato smo do šest sati ujutro razgovaral­i, računam uvijek na njezinu podršku, tako bi bilo i da na Mjesec idem. Rakitić je uvjeren da još puno može pružiti na vrhunskoj razini. - Za mene nema starog ili mladog igrača, nego samo dobrog ili lošeg - naglasio je. No tako ne misli trener Quique Sanchez Flores. I. Liović ■

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia