Glas Slavonije

Za vikend očekujem pobjedu, ništa manje!

-

Hrvatski tenisači okupili su se početkom tjedna i krenuli u pripreme za meč s Belgijom, koji se igra 3. i 4. veljače u dvorani u Varaždinu. Belgijce čekamo u kvalifikac­ijama za grupnu fazu završnog turnira Davis Cupa, a u tom će susretu na izborničko­j klupi debitirati Velimir Zovko, trener koji je dugo godina radio na osječkom Zelenom polju, u TK Olimpija. Zovko nema lagodnu situaciju u premijeri na hrvatskoj klupi, nije mogao okupiti najjači sastav, otpala su dva Borne. Naime, Borna Ćorić tražio je poštedu, a Borna Gojo ima problema s leđima. Zbog zdravstven­ih problema je otpao i Dino Prižmić, koji je trebao biti zamjena za Goju. Tako je u sastav ušao Nino Serdarušić, uz već prijavljen­e Duju Ajdukovića, Marina Čilića, Ivana Dodiga i Matu Pavića.

- Borna Ćorić imao je dugu turnirsku pauzu, pa me zamolio da ga izostavim iz sastava dok god nije sto posto spreman i dok se ne osjeća kao "prvi reket" ili lider. Još uvijek se ni zdravstven­o ni igrački tako ne osjeća, ali se stavlja na raspolagan­je ubuduće - rekao je Zovko i otkrio što očekuje u dvoboju s Belgijcima:

- Samo pobjedu, ništa manje! Hrvatskim Davis Cup reprezenta­tivcima to je treće gostovanje u Varaždinu. Prva dva, protiv Ekvadora 2010. i Kazahstana 2018., okrunili su pobjedama. Marin Čilić vjeruje u jednak ishod i ovoga vikenda u susretu s Belgijom. - Belgija je solidna momčad, ima odličan par, a na nama je da pokažemo svoje i da dođemo do pobjede - poručio je Čilić, koji je prošle godine morao propustiti sve reprezenta­tivne nastupe zbog ozljede koljena. Ove godine se vratio na Tour i u Varaždinu će predvoditi Hrvatsku. Ni Belgija neće biti u najjačem sastavu. Izostat će njihov najbolji tenisač u posljednje­m desetljeću David Goffin, pa će prvi igrač biti 24-godišnji Zizou Bergs, trenutačno 131. na pojedinačn­oj ATP ljestvici. Za mjesto drugog igrača u pojedinačn­im mečevima konkurirat će 30-godišnji Joris De Loore (ATP - 192.) i 22-godišnji Gauthier Onclin (ATP - 254.).

Stoga će najveća vrijednost u sastavu izbornika Stevea Darcisa biti par koji čine Sander Gille i Joran Vliegen, prošlogodi­šnji finalisti Roland Garrosa.

- Riječ je o paru koji se već godinama vrti oko 20., 30. mjesta na ATP ljestvici, tako da je u samom vrhu svjetskog tenisa u igri parova. Upravo su oni prošle godine izbacili Mektića i mene u 1. kolu Roland Garrosa - rekao je Mate Pavić koji je hrvatska uzdanica u paru s Ivanom Dodigom.

U petak (12 sati) u varaždinsk­om Hrvatskom narodnom kazalištu održat će se službeni ždrijeb susreta. Izbornici do sat vremena prije ždrijeba moraju nominirati igrače za subotnje pojedinačn­e mečeve i nedjeljni dvoboj parova, ali i te su nominacije podložne promjenama. Za očekivati je da će Velimir Zovko za pojedinačn­e mečeve nominirati Duju Ajdukovića, kao prvorangir­anog, i Marina Čilića, kao drugorangi­ranog, a u paru bi trebali biti imenovani Ivan Dodig i Mate Pavić. I. Liović ■

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia