Glas Slavonije

Medalja je uvijek cilj, ovaj put fokus je na vizi za Pariz

- Ivana LIOVIĆ Jerko Marinić Kragić hrvatski vaterpolis­t

Nakon što su sredinom siječnja osvojili europsko srebro, hrvatski vaterpolis­ti pred sobom imaju novi veliki i težak izazov. Čeka ih nastup na Svjetskom prvenstvu, kojem je od 5. do 18. veljače domaćin Doha. Hrvatska reprezenta­cija na svakom je velikom natjecanju u krugu favorita za medalju, Barakude i u Kataru žele nešto uzeti, ali uoči puta u pustinjske krajeve izbornik Barakuda Ivica Tucak kaže kako je glavni cilj ipak izboriti plasman na Olimpijske igre, koje će se ovoga ljeta održati u Parizu. - Prvi i osnovni cilj hrvatske reprezenta­cije svakako je plasman na Olimpijske igre u Parizu. Zato bih rekao da je predstojeć­e natjecanje i još važnije od nedavnog Europskog prvenstva jer Hrvatska jednostavn­o mora nastupati u Parizu - izjavio je Tucak.

Hrvatski vaterpolis­ti u utorak su odletjeli iz Zagreba u Dubai, u kojem će boraviti do 2. veljače te ondje odigrati tri pripremne prijateljs­ke utakmice, s Italijom te dvaput Grčkom. Bit će to generalka za svjetsku smotru. - Za Dubai imamo planirane tri trening-utakmice plus još naša dva samostalna treninga te će to biti dovoljno da dočekamo 5. veljače, početak Svjetskog prvenstva i za nas najvažniju utakmicu protiv reprezenta­cije Australije. Svjesni smo da nam pobjeda u toj utakmici otvara put do osnovnog cilja, a to je plasman u Pariz. Jasno, svaka iduća utakmica onda će nam biti sve važnija i važnija, kako to uostalom uvijek jest i kako pristupamo svakom turniru - dodao je Tucak te se nakratko osvrnuo i na nedavnu eurosmotru na kojoj je Hrvatska u finalu poražena od Španjolske.

- Ono što je bilo jučer je završeno, mislim tu na Europsko prvenstvo. Kako vrijeme odmiče, svjesni smo uspjeha koje smo postigli, ali jasno da ostaje žal za propušteni­m zlatom jer smo imali pobjedu u rukama u tom susretu. Osnovni cilj dakle nije ispunjen, a to su već spominjane Igre u Parizu. Za razliku od EP-A u Zagrebu, s kojeg je samo prvak izborio OI, sa SP-A u Dohi Pariz će izboriti četiri naj

Ova je momčad jaka, naš je cilj uvijek borba za medalju. Sada svakako i izboriti plasman na Olimpijske igre. Makar, neovisno kada izborimo Olimpijske igre, mi gazimo i dalje. Ima nas dosta u ovoj reprezenta­ciji koji smo nešto noviji, željni smo medalja i želimo da se jednom, kada završimo s karijerom, za nas ne govori da smo samo igrači koji su osvojili dvije domaće medalje, u Splitu i Dubrovniku odnosno Zagrebu. bolje reprezenta­cije koje se još nisu kvalificir­ale. U hrvatskim redovima vjeruju kako će biti jedna od te četiri momčadi. No treba ići korak po korak. Prvi suparnik na SP-U je Australija, a kapetan naše vaterpolsk­e reprezenta­cije Ivan Krapić kaže kako je njemu i suigračima ta utakmica u mislima. - Očekujemo tešku utakmicu, susret koji nam puno nosi i trenutačno smo fokusirani samo na nju i na to da iz nje iziđemo kao pobjednici. Fokus je sigurno ostao nakon Europskog prvenstva, on nije nestao. Cilj je naše reprezenta­cije uvijek biti pri vrhu, boriti se za medalju, ali, kao što je izbornik rekao, prvi je cilj osigurati Pariz. O svemu ostalom ćemo kasnije.

Standarni igrač s lijeve strane Loren Fatović optimist je uoči nastupa u Dohi.

- Mislim da smo na prijašnjim natjecanji­ma pokazali da možemo igrati sa svakim suparnikom. Ono što je naša najveća prednost i kvaliteta je zajedništv­o koje nas krasi. Ovu, ali mislim i prijašnje generacije. Svi smo kao jedno, od stožera i igrača. U ovoj je momčadi minimum ega, i to nas sigurno najviše drži u igri. ■

 ?? ??
 ?? ?? Članovi Karate kluba Beli Manastir’98 bili su uspješni kod kuće
Članovi Karate kluba Beli Manastir’98 bili su uspješni kod kuće
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia