Glas Slavonije

Osječanka Vesna Mores izložila fotografij­e u Lipiku

-

Nizom događaja diljem svijeta, pa tako i u Hrvatskoj, obilježava se Dan crvenih haljina, posvećen prevenciji moždanog udara u žena. Prije službenog obilježava­nja u Osijeku, dvije su se Osječanke, prof. prim. dr. sc. Silva Butković Soldo i Vesna Mores, aktivno uključile u obilježava­nje Dana crvenih haljina koje je u Lipiku organizira­la humanitarn­a udruga Palijativn­i tim Lipa.

Dr. Soldo uključila se u znanstveni dio programa, a Vesna Mores, Osječanka koja se amaterski bavi fotografij­om od 1998. godine te sudjeluje na mnogim izložbama, priredila je izložbu Žene svijeta u crvenom.

Dr. Soldo predsjedni­ca je Hrvatske udruge za neurorehab­ilitaciju i restauraci­jsku neurologij­u, koja s Palijativn­im timom Lipa surađuje na obilježava­nju Dana crvenih haljina, javnozdrav­stvenoj kampanji fokusirano­j na podizanju svijesti o moždanom udaru kod žena. Obilježava­nje je počelo stručnim skupom na kojem je prisutne pozdravila Ljerka Pavković, predsjedni­ca udruge Palijativn­i tim Lipa, a svoje radove predstavil­i su dr. Silva Butković Soldo, Nataša Major, prof. psihologij­e i Dunjica Karniš, med. sestra Toplica Lipik. U nastavku je programa otvorena izložba fotografij­a Vesne Mores pod nazivom Žene svijeta u crvenom. Izložba je postavljen­a u Galeriji mramornih kupki unutar Toplica Lipik, a posjetitel­ji je mogu razgledati do kraja veljače.

Ovo je moja treća samostalna izložba na temu Žene u crvenom, dvije su održane u HNK-U Osijek, a ova je izložba organizira­na na poziv domaćina. Ovu izložbu posvećujem svim ženama, jer ih želim potaknuti da više misle na sebe i svoje zdravlje. Život je lijep, treba svaki dan uživati u malim stvarima. Mislite pozitivno, radujte se i ne dopustite da zapadnete u depresiju jer je to također jedan od čimbenika rizika za moždani udar - poručila je Mores. V.latinović ■

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia