Glas Slavonije

Obnova ŠRC-A Rupa i vrtića trajat će do travnja ili svibnja

Jurenac: Vjerujem da će vrlo brzo početi radovi na proširenju željezničk­og propusta

- Vladimir grgurić

Još uvijek je u sjećanju svježa slika događanja iz svibnja prošle godine, kada je zbog obilne kiše poplavljen Športsko-rekreacijs­ki centar ''Rupa'' u Čačincima, a time i Dječji vrtić Lipa te sportski centar NK Mladost. Općina Čačinci je odmah nakon poplave krenula u pripreme za kompletnu obnovu cijelog područja, koja je nedavno i počela. Radove vrijedne 163.385,80 eura na obnovi Sportskog centra izvodi tvrtka Tehnocolor iz Đakova, a tvrtka Građenje Marković iz Slatine obnavlja dječji vrtić. Radovi na vrtiću vrijedni su 328.438 eura.

- Prije nekih mjesec dana počeli su radovi na oba objekta, a sada su već u punom jeku. Dolaskom ljepšeg vremena očekujemo da će se intenzivir­ati i završiti gotovo u zadanom roku. Mi realno očekujemo da će svi radovi biti gotovi do travnja ili svibnja ove godine i da će se djeca što prije vratiti u vrtić odnosno sportaši u svoje prostorije – kaže načelnik općine Alen Jurenac, koji je zahvalio Vladi RH na velikom razumijeva­nju i pomoći te najavio da uskoro kreću i radovi na proširenju propusta ispod željezničk­e pruge.

- Moram zahvaliti Vladi Republike Hrvatske, koja je pokazala golemu volju i želju da nam pomogne, i pokazala da vodi brigu i o malim jedinicama lokalne samouprave koje si ne mogu priuštiti obnovu ovako velikih projekata. Stoga veliko hvala premijeru Andreju Plenkoviću, ali i ministrici poljoprivr­ede Mariji Vučković, preko čijeg se ministarst­va ova obnova i radi, i svakako hvala županu Igoru Androviću i saborskim zastupnici­ma, koji su također stali uz nas i puno pomogli u cijeloj ovoj priči. Paralelno s ovim radovima vjerujem da će vrlo brzo početi i radovi na proširenju željezničk­og propusta, za koji držimo da je bio ključni uzrok plavljenja ove lokacije. Završetkom praktički triju projekata ovakve se stvari nikada više ne bi smjele dogoditi na ovoj lokaciji – rekao je načelnik Jurenac.

Obnovi se vesele i vrtićarci i sportaši, ali i svi mještani Čačinaca, kojima su Športsko-rekreacijs­ki centar ''Rupa'' i vrtić prijeko potrebni.

- Iskreno, nije nam lako, ali dajemo sve od sebe i snalazimo se najbolje što možemo i znamo. Najvažnije je da su djeca na toplom, da pohađaju vrtić i, naravno, svi željno iščekujemo taj povratak u naš vrtić, koji će nam donijeti nemjerljiv­o puno, prije svega djeci. Hvala načelniku Alenu

Nogometaši Mladosti teniraju i igraju na svom terenu, ali jedva čekaju povratak u svoje svlačionic­e, tim više što imaju velik broj djece u pogonu i na nogometnom terenu konstantno netko radi.

- Sport i nogomet naše su veliko bogatstvo, oduvijek smo itekako ponosni na naše sportaše i njihove rezultate. Evo, sada su nam seniori Nogometnog kluba Mladost u samom vrhu Premijer ŽNL i bore se za naslov prvaka, a isto tako velik broj djece je u pogonu i oni su uglavnom na vrhu svojih liga. Zato im moramo osigurati što prije sve uvjete za normalan rad i oni sami jedva čekaju da se sve bude gotovo – zaključio je načelnik općine Alen Jurenac.

Jurencu i svima koji su uložili golem trud kako bi svi ovi radovi što prije krenuli i što prije bili gotovi. Svaki dan kada prođem pokraj našeg vrtića sjetim se svih tih strahota, ali s druge strane ipak sam sretna što se sve to bliži kraju i što ćemo ubrzo ponovno imati svoj vrtić kakav je i bio – rekla je ravnatelji­ca Dječjeg vrtića Lipa Čađavica, Ana Krmpotić. ■

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia