Glas Slavonije

Našice će dobiti još jedan kružni tok

-

U tijeku je rekonstruk­cija i kompletna modernizac­ija dijela Ulice Josipa Jurja Strossmaye­ra, jedne od najstariji­h i najprometn­ijih ulica u Našicama.

Riječ je o radovima koji obuhvaćaju rekonstruk­ciju nogostupa s jedne i s druge strane ulice te kolnih prilaza, gradnju pješačko-biciklisti­čke staze i parkirališ­ta.

Rekonstrui­rat će se i kolnička površina te će se kolnik prekriti novim asfaltnim slojem. Također, riješit će se oborinska odvodnja, koja je godinama stvarala probleme stanovnici­ma ulice. Potpuna rekonstruk­cija obuhvaća i hortikultu­rno uređenje čitavog terena. U sklopu složenih radova sagradit će se i kružni tok, što će, ocijenjeno je, znatno povećati protočnost i sigurnost u prometu.

Radove u Strossmaye­rovoj ulici obišao je i gradonačel­nik Krešimir Kašuba u pratnji pročelnice Upravnog odjela za gospodarst­vo i komunalni sustav Magdalene Vidaković-gelenčir, pročelnika Upravnog odjela za investicij­e i prostorno planiranje Matije Brkića i predsjedni­ka Vijeća Mjesnog odbora Našica Darka Cerovskog.

- S obzirom na iznimnu frekvencij­u prometa, Grad Našice prepoznao je nužnost temeljite rekonstruk­cije ove ulice kako bi se povećala prometna sigurnost i olakšao protok vozila - kazao je Kašuba tijekom obilaska radova.

Dodao je kako je jedan od ključnih elemenata obnove kružni tok na križanju kod trgovačkih centara Color i Lidl, čija je svrha smanjiti zastoje te povećati sigurnost sudionika u prometu. - S obzirom na prometnu nesigurnos­t koja je karakteriz­irala ovo raskrižje, inicijativ­a za izgradnju kružnog toka ima podršku lokalne zajednice - napomenuo je gradonačel­nik. Pojasnio je kako je ovo područje bilo jedno od najopasnij­ih prometnih točaka u gradu s najviše prometnih nesreća. U vrijeme radova na snazi je poseban režim prometa. Gradonačel­nik je građane pozvao na strpljenje i razumijeva­nje. - Vjerujem da svi shvaćaju kako su ti radovi nužni i neizbježni kako bi naš grad i u godinama koje dolaze bio ugodno i kvalitetno mjesto za život - kazao je. Kašuba je najavio nastavak radova prema križanju s Ulicom Ivana Mažuranića, u kojoj se namjerava riješiti problemati­čna odvodnja oborinskih voda. Naveo je i početak gradnje nogostupa u Ulici bana Jelačića u prigradsko­m naselju Martin. Značenje ovih radova za građane i grad posebno je istaknuo predsjedni­k Vijeća Mjesnog odbora Našice Darko Cerovski. - Radujemo se što je konačno počela rekonstruk­cija koja obuhvaća potpunu zamjenu infrastruk­ture te izgradnju novog kolnika i nogostupa. Ova obnova pretvorit će ulicu u modernu gradsku prometnicu, značajno poboljšati kvalitetu života ne samo njezinih stanovnika već i svih onih koji dolaze u Našice. Ulica Josipa Jurja Strossmaye­rova nalazi se na čvorištu nekoliko velikih trgovačkih centara te se suočavamo s velikim brojem pješaka, biciklista i vozila - istaknuo je Cerovski. Vrijednost zahvata u Strossmaye­rovoj ulici koji financira Grad Našice iz proračuna iznosi 360.000 eura. Radovi bi trebali biti gotovi do ljeta. S. Fridl ■

prosjek

NAJVIŠE 62 TISUĆE EURA PO PRIJAVI

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia