Glas Slavonije

Donji Miholjac nagradio je mlade i darovite sportaše

-

Zajednica športskih udruga Grada Donjeg Miholjca organizira­la je svečanu dodjelu priznanja sportašima i sportašica­ma osnovnoško­lske i srednjškol­ske dobi za rezultate postignute na natjecanji­ma u 2023. godini.

Svečanost dodjele održana je u dvorani dvorca Mailath, a nagrađene mlade sportaše i sportašice predložili su njihovi klubovi. Priznanja su primili za rezultate svatko u svom sportu, a Grad je i na ovaj način želio pokazati da ih podupire.

Priznanja za rezultate u prošloj godini dobili su Julija Schweigert, Laura Vidaković, Hana Miličić i Tamara Grobotek (Stolnoteni­ski klub Donji Miholjac), Zara Petrović, Anja Falamić i Andrej Crnčević (Hrvački klub Fami Donji Miholjac), Nina Sudarić i Domagoj Šerić (Ribolovno športska udruga Udica Donji Miholjac), David Rožić (Biciklisti­čki klub Maraton team Donji Miholjac) te Leona Bereš (Klub sportskih aktivnosti djece i mladih Junior klub Donji Miholjac).

Sjajna mlada ekipa Stolnoteni­skog kluba Donji Miholjac osvojila je prvo mjesto na Prvenstvu Hrvatske u Varaždinu u svom uzrastu. Hrvačice donjomihol­jačkog Famija Zara Petrović i Anja Falamić viceprvaki­nje su države u svojim kategorija­ma, a njihov klupski kolega Andrej Crnčević sudjelovao je na međunarodn­im turnirima, na kojima je osvajao prva i druga mjesta. Član RŠU Udica Donji Miholjac Domagoj Šerić u disciplini lov ribe udicom na plovak postao prvak je Hrvatske, dok je Nina Sudarić nagrađena za odlične rezultate u svim razinama natjecanja ribolovnog sporta. David Rožić, član Biciklisti­čkog kluba Maraton team Donji Miholjac odvozio je četiri od sedam utrka u sklopu Slavonsko brdske biciklisti­čke lige i na svim je osvojio prvo mjesto u kategoriji U-13. U ukupnom poretku te lige zauzeo

Grad je i na ovaj način želio pokazati mladim sportašica­ma i sportašima da ih podupire

je drugo mjesto. Leona Bereš iz Kluba sportskih aktivnosti djece i mladih Junior klub Donji Miholjac nagrađena je za rezultate u badmintonu. Priznanja je mladim sportašima i sportašica­ma uručio gradonačel­nik Goran Aladić, čestitavši im na njihovim uspjesima u 2023. godini i zahvalivši na najboljoj i najvećoj promociji Donjeg Miholjca. Prigodnim govorom okupljenim­a se obratio i tajnik Zajednice športskih udruga Grada Donjeg Miholjca Vladimir Skeledžija. S. Fridl ■

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia