Glas Slavonije

Na širem Sesarovu popisu 24 imena

-

Ulazimo u veljaču, a to znači da će pretkraj mjeseca ponovo u akciju naša seniorska košarkaška izabrana vrsta. Nakon što su prošle godine uspješno odradili pretkvalif­ikacije i za Eurobasket i za Olimpijske igre, košarkaši Hrvatske kreću u odigravanj­e prvih utakmica skupine E u kvalifikac­ijama za EP 2025. Znamo da nas u njoj čekaju dvoboji s Francuskom, BIH i Ciprom, koji je jedan od domaćina eurosmotre, a to znači da, ako na njoj želimo i zaigrati, moramo biti među dvije prvoplasir­ane reprezenta­cije u toj nezgodnoj skupini.

Izbornik Josip Sesar obznanio je širi popis kandidata (na listi su 24 imena) za dvoboj s Francuskom u Brestu 23. veljače i onaj koji nas tri dana poslije čeka u Rijeci, s Ciprom. Za te utakmice Sesar neće moći računati samo na naše NBA igrače, oni iz Eurolige napokon će biti na raspolagan­ju, jer najjače klupsko natjecanje Starog kontinenta napokon je pronašlo zajednički jezik s FIBA-OM, te se u tim terminima neće igrati euroligašk­e utakmice. To znači da će se reprezenta­tivnim obvezama na miru moći posvetiti Mario Hezonja iz Real Madrida, Jaleen Smith iz Partizana, Ante Žižić i Leo Menalo iz Virtusa te Danko Branković iz Bayerna.

Od ostalih igrača koji igraju u inozemnim klubovima na popisu su se našli Goran Filipović (Twarde Pierniki Torun), Borna Kapusta i Mateo Drežnjak (Studentski centar Derby), Roko Badžim (Merkezefen­di Belediyes), Antonio Jordano (Falco KC-SAMbotel), Toni Nakić (Breogan), Roko Prkačin (Gran Canaria), Michael Ružić ( Joventut), Andrija Jelavić (Mega), Ivan Vraneš (Utenos Juventus) i Marin Marić (Morabanc Andorra). Neće nedostajat­i ni kandidata iz naše lige, a među njima su Mate Kalajžić, Toni Perković, Krešimir Ljubičić (svi Split), Marko Ramljak, Luka Božić, Dario Drežnjak (Zadar), Krešimir Radovčić iz Cibone i Filip Vujičić iz Dubrovnika. Pripreme počinju 18. veljače, po završetku finalnog turnira Kupa Krešimir Ćosić, kojem je domaćin Split. N.B. ■

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia