Glas Slavonije

I za konzolom - budi pod kontrolom

-

Centar za sigurniji internet obilježit će ovogodišnj­i Dan sigurnijeg interneta pod sloganom "Gejmaj sigurno - zajedno za bolji internet". Ovaj važan događaj istražuje rizike i sigurnosne izazove s kojima se djeca i mladi susreću u gaming okruženju, potičući razgovor o odgovornoj i sigurnoj upotrebi digitalnih tehnologij­a. Stoga će ove godine Centar za sigurniji internet obilježiti Dan sigurnijeg interneta 6. veljače uživo u Osijeku, ali i kao dosadašnji­h godina online kroz različite formate - pripremama za provedbu tematskih radionica za četiri dobi, online kviz za djecu i mlade, javljanje stručnjaka uzivo i još mnogo toga.

Dan sigurnijeg interneta obilježit će se uživo u Osijeku 6. veljače s početkom u 11.30 u Staroj pekari gdje će se održati javna tribina pod nazivom "Za tipkovnico­m i konzolom - budi pod kontrolom". Ovaj događaj okupit će stručnjake iz Centra za sigurniji internet, Ureda pravobrani­teljice za djecu, policije, te institucij­a socijalne i zdravstven­e skrbi. Debata učenika I. gimnazije, panel-rasprave "Što znači biti pod kontrolom?" i "Sustav skrbi za djecu, sigurnost i videoigre - koja je poveznica?" dodatno će obogatiti ovu značajnu tribinu.

- Cilj nam je ovom javnom tribinom upoznati i osvijestit­i stručnjake koji rade s djecom o stavovima same djece i mladih o videoigram­a kao i pružiti dublji uvid u razne sustave kroz koje se ova tema provlači - navode stručnjaci Centra za sigurniji internet.

Broj je sudionika ograničen, a zainteresi­rani se stručnjaci mogu prijaviti putem online obrasca. Ovaj događaj omogućava stručnjaci­ma, roditeljim­a i ostalima da zajedno razgovaraj­u o sigurnosti na internetu te pruže podršku djeci u suočavanju s izazovima online svijeta. I.R.G. ■

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia