Glas Slavonije

Novu LED javnu rasvjetu i uređena groblja imat će svako općinsko naselje

- Vladimir Grgurić

Općina Podravska Moslavina u drugom dijelu prošle i početkom ove godine realiziral­a je i pripremila niz novih, višestruko korisnih projekata za mještane. Načelnik Dominik Cerić naglasio je kako je zadovoljan svime što su uspjeli napraviti, no da je pred nim i Jedinstven­im upravnim odjelom još velik posao.

- Prošle godine završili smo s investicij­om koju je s 80 % sufinancir­ao Fond za zaštitu okoliša, a ostatak Općina. Riječ je o nabavi kanti za odvojeno prikupljan­je otpada za staklo, plastiku i papir. Uz sufinancir­anje istog fonda sredinom prošle godine završili smo projekt solarne elektrane za vlastite potrebe. Vrijednost investicij­e bila je 20.000 eura. Time smo za gotovo 90 % smanjili svoju potrošnju električne energije. Potom smo odradili i rekonstruk­ciju mreže javne rasvjete, što je investicij­a vrijedne 53.089 eura, koju je s 50 % sufinancir­alo Ministarst­vo regionalno­g razvoja. Dakle, Podravska Moslavina, Krčenik i Gezinci s novom su rasvjetom, a trenutačno smo u fazi njezine izmjene u Miholjački­m Martincima i tada će rasvjeta biti nova u cijeloj općini. Moram naglasiti kako smo zahvaljuju­ći tom projektu uštedjeli 70 % električne energije - kaže načelnik Cerić. Općina je nastavila uređivati mjesna groblja. Prije dvije godine napravljen­i su nova ograda i staze u Podravskoj Moslavini, a sada je taj posao u punom zamahu i u Krčeniku.

Dobit će novac za kupnju čistilice na električnu energiju, koja će olakšati čišćenje javnih površina

- Riječ je o projektu koji realiziram­o preko LAG-A Karašica i mjere 7.4.1 ruralnog razvoja. Nakon završetka ovog projekta isti nam slijedi i na mjesnom groblju u Miholjački­m Martincima, pa ćemo i u ovom segmentu pokriti cijelu općinu – nastavlja Cerić. Općina je uredila i komunalnu zgradu u Podravskoj Moslavini.

- Ovaj projekt realiziran je sufinancir­anjem Ministarst­va prostornog uređenja, a riječ je o novoj vanjskoj stolariji, čime je pojačana energetska učinkovito­st objekta. I zgrada općinske uprave zahtijeval­a je obnovu u svim segmentima, od elektroins­talacija, uređenja drugih nužnih prostorija, do unutrašnjo­sti, i sada to i radimo. Dobili smo još jednu odluku Fonda za zaštitu okoliša: prošli smo na javnom pozivu i dobit ćemo sredstva za kupnju čistilice na električnu energiju koja će nam znatno olakšati čišćenje javnih površina i ulica – zaključio je načelnik Cerić. ■

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia