Glas Slavonije

“Monologue” Mije Dimšić na vrhu Top-liste prodaje

Uz to je prva izvođačica na vrhu liste najprodava­nijih nakon dva mjeseca

- Tanja Kvorka

Mia Dimšić preuzela je vrh Top-liste prodaje domaćih naslova. U pitanju je album "Monologue" (Croatia Records), koji je ovime postao četvrto izdanje na broju jedan liste u 2024. godini.

Ploča grupe Vještice "Totalno drukčiji od drugih" (Croatia Records) ostala je na drugoj poziciji, a na broju tri prošlotjed­ni je predvodnik Marko Kutlić s "Poleti ptico" (Croatia Records). Remaster izdanja Dine Dvornika "Dino Dvornik" (Croatia Records) skočio je na četvrto mjesto, a krug pet najprodava­nijih zatvara ploča "Project Deep Purple" Vedrana Božića & Rock Mastersa (Croatia Records).

Četiri noviteta

Dolaskom na vrh Top-liste prodaje s albumom "Monologue", Mia Dimšić ima najprodava­niji album prvi put nakon gotovo četiri godine. U izvještaju od 18. ožujka 2020. Mia Dimšić ostvarila je svoj 11. tjedan na broju jedan s izdanjem "Sretan put" (Croatia Records). S ukupno tri studijska naslova ("Život nije siv", "Sretan put" i "Monologue") osječka kantautori­ca boravila je na vodećem mjestu Top-liste prodaje ukupno 29 tjedana. Istodobno, Mia Dimšić prva je izvođačica na vrhu liste najprodava­nijih nakon dva mjeseca (Gabi Novak s "Pjesma je moj život", Aquarius Records) i jedna od tri izvođačice među 40. Preostale dvije pjevačice na listi su Gabi Novak ("Pjesma je moj život" na 31.) i Josipa Lisac ("Dnevnik jedne ljubavi", Croatia Records na 35.).

- "Monologue" je moj prvi album na engleskom i ostvarenje velikog sna. Sve pjesme na njemu nastale su u posljednje dvije godine, ali u mojoj mašti on postoji puno, puno duže. "Monologue" je ime dobio po svojoj prvoj i posljednjo­j pjesmi, ali i ideji da je svaka pjesma koju napišem djelić mog neprestano­g unutarnjeg monologa. On je ponekad tužan i destruktiv­an, ponekad euforičan i naivan, ponekad nešto sasvim stoto, ali na kraju dana samo mi je važno da je iskren. Nadam se da će to osjetiti i slušatelji - ispričala je Mia. Ovoga tjedna lista ima 16 promjena, od čega se četiri izdanja bilježe kao noviteti na listi. Ovo je najveći broj noviteta u posljednji­h šest tjedana. Najviši novi ulaz ostvarila je kompilacij­a "Škrinja jubavi" (Scardona, na 23.), originalno objavljena 2015. godine. Ovo je ujedno prva kolekcija singlova kao najviši novitet od 13. prosinca 2023. (Zdravko Čolić s "25 Greatest Hits", Croatia Records, ulaz na 18.). U pitanju je kolekcija singlova nastala kao zajednički projekt diskografs­ke kuće Scardona i RTL Televizije u povodu Valentinov­a. Za ovo izdanje odabrano je 19 snimaka ljubavne tematike, koje su od prije bile poznate ljubitelji­ma popa i zabavne glazbe u Hrvatskoj. Ulaz među najprodava­nije bilježi i Ansambl Bracera s albumom "Kada zaspe svića" (Scardona, na 32.). Radi se o izdanju originalno objavljeno­m 2013. godine i zasad je jedini diskografs­ki naslov Ansambla Bracera. S izdanjem "Ljubav će prominiti sve" (Scardona, na 33.) na listi se našla i Klapa Bonaca. I u ovom slučaju radi se o albumu originalno objavljeno­m 2013. godine, na kojem je gostovao doajen hrvatske glazbene scene Oliver Dragojević.

Prvi ulaz među najprodava­nije nakon gotovo dvije godine ostvario je Dražen Zečić. U pitanju je kompilacij­a "20 zlatnih hitova" (Scardona, na 34.), objavljena 2006. godine. Na njoj su objedinjen­e dotadašnje uspješnice Dražena Zečića, postavši prva kolekcija singlova jednog izvođača u rezultatim­a prodaje od 13. prosinca 2023. (Zdravko Čolić s "25 Greatest Hits", Croatia Records). Također, ovo je četvrta kompilacij­a Dražena Zečića na Top-listi prodaje poslije izdanja "Veliki hitovi" (Hit Records), "50 originalni­h pjesama" (Croatia Records) i "The Best of Collection" (Croatia Records).

Strani albumi

Južnokorej­ski girlband Nmixx preuzeo je vrh strane Top-liste prodaje s Ep-jem "FE3O4: Break" (JYP Entertainm­ent). Ovim rezultatom, minialbum "FE3O4: Break" je prvo izdanje K pop žanra na broju jedan inozemnih prodajnih rezultata od 2. kolovoza 2023. (Aespa s "My World: The 3rd Minialbum", SM Entertainm­ent/dancing Bear). Prošlotjed­ni predvodnic­i, grupa The Rolling Stones s pločom “Hackney Diamonds” (Polydor/universal Music Hrvatska), ovoga tjedna borave na drugoj poziciji. Taylor Swift ima dva albuma u Top 5: “Midnights” (Republic/universal Music Hrvatska, na 3.) i “1989” (Taylor’s Version) (Republic/universal Music Hrvatska, na 4.), dok peti najprodava­niji naslov ima Metallica s “Master of Puppets” (Blackened Recordings/universal Music Hrvatska). ■

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia