Glas Slavonije

Rock&off u Tvornici će ugostiti najbolja imena domaće rock&off scene

- Tanja KVORKA

Pripreme za dodjelu su pri kraju, a nezavisna glazbena novinarska nagrada Rock&off ugostit će samo najbolja imena domaće rock & off scene već ovog petka. Dodjela će se tradiciona­lno održati u zagrebačko­j Tvornici kulture s početkom u 20 sati. Odličan program na dobro poznatoj lokaciji publika će moći pratiti i na Youtube kanalu nagrade Rock&off, preko Facebook profila te preko brojnih domaćih portala od 19.30 sati. U nastavku vam donosimo deset razloga zbog kojih nikako ne smijete propustiti dodjelu nagrade Rock&off.

1. U šest godina Rock&off je postao nagrada na koju se svi domaći rock&off glazbenici rado odazovu, bilo za nastup, networking ili samo zabavu, što dokazuju i nastupi nekih od najboljih imena domaće glazbe koji će izvoditi svoje hitove na ovogodišnj­em izdanju.

2. Na pozornici Rock&offa nastupit će Detour, Jelusick, Miach, Natali Dizdar, Klinika Denisa Kataneca, IDEM, Zimizelen, Nina Romić, Reper iz sobe i Ivana Picek. Okupljene u Tvornici kulture i one koji će pratiti preko streama očekuje i iznenađenj­e, tako da bi dodjela trebala biti pravi show.

3. Ne morate biti na licu mjesta kako biste pratili! Prijenos uživo dostupan je svima. Dodjelu šestog Rock&off-a moći ćete pratiti na web-stranici i Youtube kanalu nagrade, na Facebook profilu i na brojnim domaćim portalima te na društvenim mrežama partnera.

4. Najbolji tulum u gradu party nagrade Rock&off još je od prvog izdanja koje svi pamte dobio zavidan nadimak najboljeg tuluma u gradu, a organizato­ri su se i ove godine potrudili da titula opravda sva očekivanja. Voditeljic­a je kao i svih godina sjajna Martina Validžić. Za after je ove godine zadužen Luka Barbić iz TBF-A i Banana zvuka, koji će svojom selekcijom rasplesati sve nazočne. Bacite oko na aftermovie kako biste se "nabrijali" za dodjelu.

5. Rock&off je prvo događanje u Hrvatskoj koje je na Iskonovim TV platformam­a dobilo vlastitu glazbenu videoteku, koja uz playliste i videospoto­ve izvođača (bez reklama i ometanja) prikazuje i hvaljeni glazbeni serijal Diskont u koprodukci­ji Unisona i Iskona.

6. Uvijek uz glazbu koju volite - možda i najvažniji razlog zašto biste popratili Rock&off dodjelu nagrada je da podržite rad glazbenika koje svakodnevn­o slušate, podupirete i koji drže mjesto na vašim playlistam­a. Na taj način podržavate i domaću rock&off scenu koja zahvaljuju­ći vama raste iz godine u godinu. Vaša prisutnost, streaming, ulaznice i merch koji kupujete daju glazbenici­ma motivaciju za rad, a vama jamče nova izdanja.

7. Iskonova nagrada publike glavnu riječ ima publika nominirani­h izvođača koja preko online glasanja do dana dodjele izabire one koji su

I na Youtube kanalu nagrade Rock&off, preko Facebook profila te preko brojnih domaćih portala

ih svojom glazbom oborili s nogu u protekloj godini. Ovoga petka saznat ćemo tko su bili najbolji, a u konkurenci­ji su: Baba Yaga, Groovetast­ic, Grše, IDEM, Klinika Denisa Kataneca, Let 3, M.O.R.T., Natali Dizdar, Nina Romić, Zimizelen, Živa Pipschips&videoclips i TV EYE.

8. Nagrada za životno djelo Na šestoj dodjeli nezavisne glazbene novinarske nagrade Rock&off nagradu za životno djelo dobit će posmrtno ikona splitske glazbene scene i miljenik mnogih Toma Bebić. Na dodjeli je pripremlje­n posebni hommage ovoj legendi domaće scene.

9. Na nagradi Rock&off obilježava­mo i slavimo rad i trud izvođača koje je 90 članova novinarsko­g žirija nominiralo za ovogodišnj­e nagrade. Pred žirijem je bio težak izbor, a publika će već ovoga petka imati priliku vidjeti tko je to najviše oduševio glazbene znalce i kritičare.

10. Rock&off turneja - Svi nominirani u kategoriji Velikog praska godine već po tradiciji otići će na Rock&off turneju koja se organizira diljem Hrvatske, a koja će dati priliku novim izvođačima da promoviraj­u svoj rad, scenu i postave temelje za daljnje uspjehe. Platforma Rock&offa je kroz dodjelu nagrada proizvela niz projekata koji uključuju veliku Rock&off turneju, internetsk­i radio, sustav medijskog praćenja Skener, malu školu Rock&off novinarstv­a te iznimno uspješan i posjećen Iskonov Rock&off glazbeni kviz. Organizira­n je i ljetni glazbeni kamp za talentiran­u djecu iz doma za nezbrinutu djecu u 2023. Pokretač nagrade je Hrvatsko društvo skladatelj­a, a koproducen­ti su Tvornica kulture i Unison, uz Iskon kao glavnog sponzora. ■

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia