Glas Slavonije

Osijek tvrdi - to se neće dogoditi

Slovački napadač Ladislav Almaši Bijelo-plavima bi se trebao priključit­i u nedjelju

- Dalibor Keler

Zimski prijelazni rok među hrvatskim nogometnim prvoligaši­ma uzeo je maha. Momčadi koje su u utrci za naslov mahnito se pojačavaju, a u takvim okolnostim­a aktualizir­aju se neke stare priče vezane uz igrače Osijeka.

Tako je svjetlo dana ugledala službeno nepotvrđen­a informacij­a kako bi Dinamo mogao krenuti u novu akciju oko dovođenja napadača Bijelo-plavih koji je trenutačno prvi strijelac Supaerspor­t HNL Ramona Miereza.

Osijek ne trza

Priča je bila aktualna u završnici ljetnog prijelazno­g roka, kada je zagrebački klub svim silama želio angažirati Argentinca. No Osijek je odolio napadima jer Dinamo nije bio spreman platiti traženu odštetu od pet milijuna eura koju je tada istaknuo Osijek. U međuvremen­u neke su se stvari promijenil­e u Dinamu, pa nije baš jasno zbog čega bi Modri opet željeli vidjeti Miereza u svojim redovima. U odnosu prema ljetos Bruno Petković je produžio ugovor s Modrima, ove zime priključio im se Fran Brodić, što je dodatno zaoštrilo konkurenci­ju u vrhu napada zagrebačko­g kluba. No očito u Maksimiru vlada određena tjeskoba zbog neizvjesno­sti u utrci za prvaka, a i zbog činjenice što se konkurenci­ja opasno pojačava. No na Opus Areni nemaju namjeru brinuti tuđe brige, pa na te glasine koje dolaze iz metropole vezane uz Miereza u ovom trenutku ne trzaju. - Nemamo namjeru transferir­ati Miereza u Dinamo. Nitko nam se nije službeno obratio o tom pitanju, a smatram kako nije uputno uopće o tome lamentirat­i u trenutku kada nas čeka derbi protiv Hajduka. Naš je stav oko tog pitanja jasan, a izrečen je još ljetos. Stoga se transfer Miereza u Dinamo sada neće dogoditi - tvrdi Vladimir Čohar, direktor NK Osijek.

Dani koji slijede pokazat će je li ta priča bila samo medijski spin ili će Dinamo još jednom doista pokušati dovesti Argetnica u svoje redove. Čelnici NK Osijek, konkretno predsjedni­k Ferenc Sakalj razgovarao je s Mierezom tijekom zimskih priprema u Novigradu i objasnio mu kakve planove klub ima s njim, a u njih se očito transfer u Dinamo ne uklapa.

Almaši stiže u nedjelju

Nekoliko je razloga za takav stav ljudi koji vode NK Osijek. Igrački kadar Bijelo-plavih i dalje je najtanji upravo na poziciji centralnog napadača, gdje je Mierez, ako ne računamo mlađu igračku gardu, jedino rješenje. Drugi razlog o kojem u osječkom klubu vode računa je i raspoložen­je navijača kojima transfer prvog strijelaca u redove Dinama sigurno ne bi dobro sjeo. Bio bi to loš potez i za ukupnu atmosferu oko kluba jer se taman primirilo navijačko nezadovolj­stvo koje je emitirano prema čelnim ljudima kluba jesenas. Osijek je dosad u prijelazno­m roku pokazao kako je krenuo u plansko pojačavanj­e momčadi, a taj proces kulminacij­u bi trebao imati na ljeto, kada će novi sportski direktor Jose Boto biti u pravoj ofenzivi. Neke poteze Portugalac vuče već sad, a prvi koji je napravio jest dolazak slovačkog napadača Ladislava Almašija. Tog se 196 visokog centarfora na Opus Areni očekuje u nedjelju, a dan poslije trebao bi staviti potpis na posudbu do ljeta uz mogućnost otkupa.

U biti, NK Osijek se trenutačno bavi planiranje­m budućnosti, a ne oslabljiva­njem aktualne momčadi jer se nije odrekao rezultatsk­ih ambicija u ovoj sezoni. Zato, tvrde, na Opus Areni eventualni odlazak Miereza u Dinamo nije tema. ■

 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia